vineri, 29 martie, 2024

Liviu Dragnea a anuntat ca Ambasada Romaniei in Israel NU se muta la Ierusalim

Distribuie:

Publicat:

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a avut întrevedere, luni la Parlament, cu ambasadorul palestinian în România, Fuad Kokaly. Cei doi au discutat despre cooperarea sectorială în domenii precum educația, sănătatea și agricultura, dar a fost atins și cel mai sensibil subiect: mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Ambasada Palestinei a anunțat că Dragnea i-a spus ambasadorului din România că nu va mai fi mutată ambasada, așa cum a anunțat de mai multe ori atât el, cât și premierul Viorica Dăncilă.

Surse diplomatice au explicat, pentru Digi24.ro, că Liviu Dragnea este interesat de susținerea Ligii arabe pentru ca România să obțină un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

„Ambasada Statului Palestina salută decizia domnului Liviu Dragnea potrivit căruia guvernul României nu va muta ambasada de la Tel Aviv, la Ierusalim

Ieri, 13 mai, 2019, Excelența Sa, domnul Fuad Kokaly, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statului Palestina la București a avut o întrevedere cu domnul Liviu Dragnea, în calitatea sa de președinte al Camerei Deputaților, cât și de lider al partidului de guvernământ.

România a reprezentat de-a lungul istoriei recente un factor de stabilitate și un mediator substanțial în ce privește relația cu Orientul Apropiat, respectând tratatele internaționale și drepturile omului. Un actor activ și implicat în menținerea păcii în Orientul Mijlociu, România dă dovadă încă o dată că se situează de partea justiției internaționale, pledând pentru o pace justă și pentru securitate în regiune.

„Îmi permit să spun că întâlnirea cu domnul Liviu Dragnea a fost o bucurie, deși poate că bucuriile nu fac parte din vocabularul diplomatic. După întâlnirea de azi mă pot considera încredințat că toate forțele politice din România înțeleg la unison importanța Ierusalimului și rolul lui în politica și securitatea globală și în sufletele a mai mult de jumătate de cetățeni ai Terrei. Prin declarația de azi, guvernul României a confirmat legitimitatea rezoluțiilor internaționale potrivit cărora o pace durabilă și justă nu se poate săvârși decât prin existența celor două state, israelian și palestinian, care împart Orașul Păcii astfel încât Palestina, țara mea, să poată avea dreptul la auto-determinare, libertate de mișcare și același regim democratic în capitala ei, Ierusalimul de Est" a spus domnul Fuad Kokaly.

În cadrul întrevederii, domnul Liviu Dragnea a dat asigurări că susține cooperarea bilaterală dintre cele două state și chiar dorește să identifice noi zone de interes comun, având în vedere relația indisolubilă și de lungă durată pe care cele două state o împărtășesc alături de popoarele lor. Domnul Liviu Dragnea a reafirmat încă o dată poziția statului român în ce privește conflictul israeliano-palestinian și rezolvarea acestuia pe baza soluției celor două state”, se arată în comunicatul Ambasadei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img