vineri, 19 aprilie, 2024

Liviu Dragnea a luat in vizor inca un sef de companie de stat: ‘Sa nu credeti ca daca sunteti inconjurat de 8, 9 fosti generali SRI puteti face orice vreti’

Distribuie:

Publicat:

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, şi-a găsit o nouă ţintă: Ion Sterian, directorul Transgaz. Liderul PSD îl acuză pe acesta că blochează extinderea reţelei de gaz în România.

"Spun de aici, de la Dumbrăveni, de la Suceva: îl rog pe domnul Sterian de la Transgaz să nu mai blocheze extinderea rețelelor de gaze naturale în România. Îi cer domnului ministru Bădălău să ia foarte în serios această chestiune. România are nevoie de sursă de energie ca să se dezvolte. Vă rog să nu vă jucați cu această chestiune. Să nu credeți că dacă sunteți înconjurat de 8 sau 9 foști generali SRI ca și consilieri puteți să faceți ce vreți cu averea României.", a afirmat Dragnea, la Suceava.

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale “TRANSGAZ” S.A., înfiinţată în baza Hotărârii Guvernului nr. 334/28 aprilie 2000, are ca scop îndeplinirea strategiei naţionale stabilite pentru transportul, tranzitul internaţional, dispecerizarea gazelor naturale şi cercetarea-proiectarea în domeniul transportului de gaze naturale.

Ministerul Economiei deține 58.51% din Transgaz, 30.73% persoane juridice ( printre care şi Fondul Proprietatea) si 10.76% din acțiuni sunt deținute de persoane fizice. Societatea este la momentul actual singurul transportator național de gaze naturale, făcând legătura între companiile care se ocupă cu extracție și distribuitorii autorizați.

Ion Sterian este director Transgaz din 2017. Anterior, era președintele Consiliului de Administraţie al companiei și, în paralel, director tehnic la RA-APPS.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img