marți, 19 martie, 2024

Liviu Dragnea: “Daca vor prelua nelegitim guvernarea, vom utiliza toate mijloacele legale si sociale pentru ca votul cetatenilor sa fie respectat, inclusiv un miting de sustinere a premierului”

Distribuie:

Publicat:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca, daca guvernarea va fi preluata in mod nelegitim, atunci PSD va utiliza ”toate mijloacele legale, constitutionale, publice, sociale pentru ca votul cetatenilor din decembrie 2016 sa fie respectat”, inclusiv un miting de sustinere a premierului.
”In ceea ce priveste suspendarea presedintelui, noi tot speram ca mai exista undeva o farama de luciditate ca acest demers (posibila suspendare a premierului Viorica Dancila – n.r.) aberant, cel putin aberant, nu va depasi linia rosie si nu va face ca lucrurile sa scape de sub control. Deci nu am discutat, nu luam in calcul suspendarea presedintelui Romaniei, dar, asa cum am mai spus, nu avem de gand sa stam inactivi, sa nu facem nimic daca vom vedea ca lucrurile merg in directia care este stravezie, anume de a se prelua intr-un mod nelegitim guvernare. Atunci vom utiliza toate mijloacele legale, constitutionale, publice, sociale pentru ca votul cetatenilor din decembrie 2016, un vot legitim sa fie respectat”, a declarat Liviu Dragnea, dupa sedinta BPN al PSD.

El a mai spus ca ”nu este exclusa” organizarea unui miting de sustinere a premierului Viorica Dancila.

”Daca va fi cazul, il vom face, dar asta tine in continuare de evolutia acestei situatii”, a precizat liderul PSD.
De asemenea, Dragnea a afirmat ca Executivul condus de Viorica Dancila are sustinerea coalitiei de guvernare.

”Colegii nostri sustin in continuare guvernul. Nu exista niciun fel de intentie din partea dnei prim-ministru sau din partea PSD, am observat si la colegii de la ALDE si la dl presedinte Tariceanu, vreo ezitare in ceea ce priveste continuarea guvernarii. Avem o majoritate stabila si inca speram ca mai exista undeva, bine ascunsa, dar mai exista o forma de luciditate, responsabilitate si intelepciune ca acest demers sa nu intre intr-o zona care sa scape de sub control sti Romania sa ramana intr-o zona de stabilitate, care ajuta pe toata lumea, inclusiv pe noi, inclusiv pe partyenerii nostri strategici”, a mai spus Dragnea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img