joi, 28 martie, 2024

Liviu Dragnea ii pune la punct pe Klaus Iohannis si Laura Codruta Kovesi: “Sistemul de justitie nu trebuie sa se invarta in jurul…”

Distribuie:

Publicat:

Liviu Dragnea le da o replica taioasa lui Klaus Iohannis si Laurei Codruta Kovesi. Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis impreuna cu Laura Codruta Kovesi au criticat propunerile ministrului Tudorel Toder, de a modifica Legile justitiei.  Liderul PSD a avertizat ca „legile justitiei vor fi decise in Parlament”.

“Dar ce declaratie am facut eu? Dumneavoasta aveti impresia ca Romania trebuie sa mearga inainte sau inapoi dupa dorinta lui Klaus Iohannis? Nu! Sistemul de justitie nu trebuie sa se invarta in jurul lui Klaus Iohannis, nici al lui Kovesi, nici al lui Lazar. Nu e vorba ca nu sunt de acord cu presedintele. Sunt niste principii enuntate, vor fi niste texte dezbatute foarte serios. Niciodata nu o sa fiu de acord ca sa dam inainte sau inapoi dupa dorintele unuia sau altuia, care este vremelnic intr-o functie si care este speriat ca ar putea pierde niste parghii. Parlamentul va decide, orice lege se aproba in Parlament. Nu stiu cine taie, cine vrea sa puna, ce institutie, dar in final Parlamentul va decide, dupa o dezbatere foarte serioasa si legea nu poate deveni lege decat daca va fi promulgata de presedintele Romaniei. Deci, pana atunci mai este. Si sper ca Tudorel Toader nu va da inapoi, pentru ca nu are de ce sa dea inapoi. Banuiesc ca a avut niste argumente serioase cand a facut acele propuneri”, a afirmat Liviu Dragnea intr-o conferinta de presa la Neptun, dupa sedinta conducerii PSD. 


Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img