vineri, 19 aprilie, 2024

Liviu Plesoianu despre Jean-Claude Junker: “‘E un IMPOSTOR si o RUSINE pentru Uniunea Europeana…”

Distribuie:

Publicat:

Atac fara precedent la adresa presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker. Deputatul PSD, Liviu Plesoianu il caracterizeaza dur pe Junker, intr-o ampla postare pe Facebook, si sustine ca oficialul european a demisionat din functia de premier al Luxemburgului dupa ce a fost implicat intr-un scandal de spionaj de proportii. Dupa ce explica pe larg intreaga poveste si isi expune motivele, politicianul roman are si o concluzie dura: "o spun fara rezerve: Jean-Claude Juncker e un impostor! Nu are ce sa caute in functia pe care o detine si este o #RUSINE pentru UniuneaEuropeana faptul ca un astfel de personaj se afla la varful ierarhiei comunitare!"

Stiati ca…

1. Actualul Presedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost nevoit sa demisioneze in 2013 din functia de prim-ministru al Luxemburgului (functie pe care o detinea de 18 ani) din cauza implicarii sale intr-un mega-scandal legat de spionaj? …In decembrie 2012, in Luxemburg a fost infiintata o Comisie Parlamentara de Ancheta, ca urmare a unor dezvaluiri referitoare la grave nereguli si practici ilegale comise intre anii 2004-2009 de catre Serviciul de Informatii din Luxemburg, plasat sub autoritatea directa a premierului Jean-Claude Juncker. In raportul parlamentar s-a aratat ca servicile secrete ale Luxemburgului au supravegheat ilegal politicieni si membri ai societatii civile, au folosit autoturisme in scopuri personale si au cerut bani si alte favoruri in schimbul influentarii unor oficiali. Potrivit comisiei parlamentare de ancheta, abuzurile ar fi cuprins si plantarea ilegala de microfoane in spatiile ocupate de politicieni! 

Mesajul BOMBA a unei judecatoare din Romania: "ROMANIE IUBITA…" – VIDEO

…Va suna, pe undeva, cunoscut?

– Abuzuri ale serviciilor comise in perioada 2004-2009 (poate de aceea ii pupa Juncker lui Basescu pielea lustruita a capului, probabil se afla intr-o afinitate de idei despre cum se conduce, cu ajutorul serviciilor, o tara).
– Plantare de microfoane si interceptarea/supravegherea ilegala a politicienilor (tocmai suntem in plin scandal chiar in Romania, intr-o speta similara).
– Raport al unei Comisii parlamentare de Ancheta care vorbeste in clar despre abuzurile serviciilor (tocmai am facut publica partea mea de raport privind alegerile din 2009, in care exact la implicarea abuziva, nelegala, neconstitutionala a SRI fac referire).

2. In perioada in care a ocupat functia de premier al Luxemburgului, distinsul domn Jean-Claude Juncker s-a implicat direct intr-o uriasa schema de evaziune fiscala, care vizeaza multe dintre cele mai mari companii din lume. International Consortium for Invetigative Journalists a dezvaluit ca autoritatile luxemburgheze sunt o parte esentiala a unei uriase scheme de evaziune fiscala, colaborand cu cele mai mari patru companii de audit din lume – Deloitte, Ernst & Young, KPMG si PricewaterhouseCoopers – si cu clientii acestora, companii multinationale precum Apple, Amazon, Pepsi si Ikea, pentru ca acestea sa ocoleasca plata unor impozite in valoare de miliarde de euro in tarile in care au operatiuni. Aceste companii isi ruleaza profiturile prin Luxemburg, cu ajutorul unor instrumente contabile complicate, astfel incat sa plateasca impozite aici si nu in UE sau SUA. Astfel, gigantii globali ajung sa aiba o rata de impozitare mai mica de 1%, fata de 21% – media in UE.

Aceste operatiuni se pot derula in Luxemburg doar prin incheierea unor acorduri fiscale individuale cu entitatile respective, care trebuie semnate de Guvern. Cele mai multe astfel de acorduri au fost semnate in timp ce Juncker conducea guvernul luxemburghez…

Conform investigatiilor, in perioada in care Juncker era premier si ministru de finante al Luxemburgului, acesta a orchestrat opozitia din grupul de lucru privind taxarea afacerilor, astfel incat nicio masura mai serioasa de impunere fiscala corecta a marilor corporatii sa nu fie adoptata de Uniunea Europeana. Pozitiei Luxemburgului, cel mai important potrivnic al impunerii fiscale a corporatiilor, i s-au raliat si alte state europene, printre care si… Olanda (de unde vine distinsul domn Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, fost ministru de Externe).

„Juncker este parte din problema si nu din solutie. Este absurd ca milioane de europeni care au suferit de pe urma politicilor de austeritate … sa il aiba acum pe nasul evitarii taxarii ca presedinte al Comisiei!”…

CONCLUZIE: 

Daca vrem cu adevarat sa schimbam lumea noastra in bine, nu o putem face continuand sa mergem pe drumul minciunii si al imposturii. Iar acest lucru este valabil atat la nivel national, cat si la nivel international! Eu nu am de gand sa pup pe nimeni pe chelie si nici sa tac atunci cand IMPOSTURA ar trebui evidentiata cu glas tare. Tocmai de aceea, o spun fara rezerve: Jean-Claude Juncker e un impostor! Nu are ce sa caute in functia pe care o detine si este o #RUSINE pentru Uniunea Europeana faptul ca un astfel de personaj se afla la varful ierarhiei comunitare!", a scris Liviu Plesoianu pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img