vineri, 26 aprilie, 2024

Liviu Plesoianu ii cere lui Calin Popescu Tariceanu sa voteze pentru incepererea urmaririi penale

Distribuie:

Publicat:

Liviu Plesoianu afirma, intr-o postare pe Facebook, ca, in spiritul logicii si al consecventei, Calin Popescu-Tariceanu ar trebui sa ceara aprobarea cererii de incuviintare a inceperii urmaririi penale in cazul sefului Senatului.

”Domnule Tariceanu, solicit un recurs in interesul LOGICII si un recurs in interesul MORALEI…
Ati afirmat acum cateva zile ca nu veti accepta nici picat cu ceara posibilitatea promovarii unei ordonante privind amnistia si gratierea. Iar motivul invocat a fost acela ca nu vreti sa existe „perceptia” ca ati avea un interes personal in acest sens. Ei bine, motivul pe care l-ati invocat, argumentul dumneavoastra ma determina sa promovez doua RECURSURI, unul in interesul LOGICII si unul in interesul MORALEI.

RECURS in interesul LOGICII:
Daca nu vreti in ruptul capului amnistie si gratiere in Romania pe motiv ca s-ar interpreta ca ar functiona in interesul dumneavoastra personal, atunci, pe cale de consecinta LOGICA, rezulta ca nu veti dori in ruptul capului nici sa fie respinsa de catre Senat cererea de incuviintare a urmaririi penale care va priveste direct.

Ziceati asa acum cateva zile, la TVR: „Eu nu pot sa fiu de acord cu ideea ca deciziile politice la care am un rol important sunt decizii care ar putea sa ma favorizeze in asa fel incat sa-mi creeze o vulnerabilitate in spatiul public”. …Bun. Atunci, pe cale de consecinta logica, putem parafraza astfel afirmatia dumneavoastra recenta: „Eu nu pot sa fiu de acord cu ideea ca decizia politica la care am un rol important – cea de incuviintare (de catre Senat, unde sunt Presedinte) a cererii de incepere a urmaririi mele penale – e o decizie care ar putea sa ma favorizeze in asa fel incat sa-mi creeze o vulnerabilitate in spatiul public”. Astfel, pentru a fi egal cu dumneavoastra, am convingerea ca veti cere cu fermitate si apasare discursiva ca cererea de incuviintare a inceperii urmaririi penale sa fie aprobata de catre Senatul unde sunteti dumneavoastra Presedinte. Altminteri, daca Senatul respinge cererea, rezulta conform propriei logici ca veti fi „vulnerabilizat in spatiul public”. De asemenea, in interviul de marti, de la TVR, ati simtit chiar nevoia de a intari: „Perceptia in legatura cu o astfel de decizie ar fi defavorabila: «Uite ce fac politicienii! Politicieni se scapa pe ei de justitie!». Deci, acesta este motivul pentru care eu m-am opus si va spun ca si in continuare ma voi opune, mai ales in conditiile actuale. Cu atat mai mult in conditiile actuale nu pot sa fiu de acord ca o astfel de decizie sa se ia, pentru ca voi fi acuzat ca fac politica in interes propriu”.

Perfect, domnule Tariceanu. Atunci, consecvent cu sine cum sunt convins ca sunteti, veti cere sa se voteze in favoarea incuviintarii inceperii urmaririi penale. Altfel, pentru a va cita EXACT, in cazul in care Senatul respinge cererea, atunci „perceptia in legatura cu o astfel de decizie ar fi defavorabila: «Uite ce fac politicienii! Politicieni se scapa pe ei de justitie!»”. Sunt convins, domnule Tariceanu, ca veti face totul pentru a nu risca acea perceptie ingrozitoare despre care vorbiti – anume ca „v-ati scapa pe dumneavoastra”… Sigur, perceptia cu pricina nu e deloc a oamenilor care v-au votat, ci din contra, le apartine democratilor diezului. Dar ce mai conteaza!? Important este sa le demonstrati dumneavoastra democratilor diezului ca „nu va scapati pe dumneavoastra”. Foarte bine, zic. Atunci, multe „SUCCESURI”!

RECURS in interesul MORALEI:
Din pacate, domnule Tariceanu, nu ati adus NICIUN argument de ordin general, obiectiv, ci v-ati rezumat strict la argumente care va privesc personal, direct. Sigur ca discutia pe tema amnistiei si a gratierii e una sensibila si, tocmai de aceea, ne-am fi asteptat cu totii sa auzim pozitia publica a Presedintelui Senatului si a prezidentiabilului Calin Popescu-Tariceanu. Am fi dorit cu totii si ar fi fost normal sa aflam care este parerea dumneavoastra despre acest subiect in general, in ceea ce priveste intreaga societate romaneasca.

In loc sa abordati tema din perspectiva societatii romanesti, ati ales sa o abordati strict din perspectiva proprie. Ati spus ca motivul pentru care respingeti posibilitatea unei ordonante privind amnistia si gratierea este acela ca s-ar interpreta ca aveti un interes personal, ca ar exista „perceptia” ca o astfel de ordonanta v-ar servi direct interesele. …Pai bine, domnule Presedinte al Senatului si candidat la alegerile prezidentiale, pe dumneavoastra asta va intereseaza IN PRIMUL RAND – daca ce intreprindeti sau nu intreprindeti VA AFECTEAZA IMAGINEA PUBLICA!? …Doamne fereste! Stimate domn, pe dumneavoastra ar trebui sa va intereseze IN PRIMUL RAND dimnesiunea sociala si morala a temei. Ar trebui sa va intereseze daca, exact in clipa in care ne vorbiti despre… IMAGINEA dvs. PUBLICA, se intampla sa infunde puscariile oameni bagati acolo de Statul ala Paralel impotriva caruia ne tot spuneti dvs. ca luptati din greu, de la spalatul pe dinti de dimineata si pana la minutul de nani nocturn!

…Asta va intereseaza pe dvs.? IMAGINEA PERSONALA!?? Pai, draga domnule, daca intr-un subiect atat de sensibil (cum este, fara doar si poate, cel al amnistiei si gratierii), singura dumneavoastra raportare este cea la propria faptura, atunci ce asteptari pot eu sa am pentru viitor!? Atata vreme cat, ca Presedinte al Senatului, care se bate de se zdruncina cu Statul Paralel, nu sunteti capabil decat de perspective strict subiective, de raportari strict la propria persoana, cum sa am eu incredere ca ma veti reprezenta pe mine corect ca PRESEDINTE AL ROMANIEI!? Pai nu imi este mie deja cat se poate de clar ca vor fi situatii in care nu veti purcede la o actiune corecta, pentru VERTICALITATEA ROMANIEI, deoarece va veti raporta iar strict la dvs., cum o faceti DECLARAT chiar acum? Cum sa nu ma gandesc la faptul ca veti fi dispus la compromisuri care COMPROMIT doar pentru a nu va fi afectata IMAGINEA PERSONALA in plan extern!??

Ziceti asa: „Stiti foarte bine ca in politica lucram nu cu realitati, ci cu perceptii”. …Da, domnule Tariceanu, in timp ce dvs. va admirati in oglinda divina fiinta politica, inaltul profil de barbat de stat, in timp ce va indeamna propriul caracter sa va raportati la „perceptii”, cei varati dincolo de gratii de Statul Paralel cu care va luptati dvs. pana la epuizare au parte de „realitati”. Mircia Gutau (si cati or mai fi ca el, oameni despre care poate nu se vorbeste deloc) s-a confruntat cu o „realitate” a acelui Stat Paralel, in vreme ce dvs, Presedinte al Senatului si candidat la Presedintia Romaniei, aveti o grija capitala – „PERCEPTIILE”… Si nu orice perceptii, ci perceptiile publice in ceea ce VA priveste!

…NU, domnule Tariceanu, nu e chiar totul despre DUMNEAVOASTRA!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img