joi, 28 martie, 2024

Livrarile de smartphone-uri spre China, in scadere – Cel mai mic nivel din ultimul 6 ani

Distribuie:

Publicat:

Expedierile de smartphone-uri către China au înregistrat cel mai slab nivel din ultimii șase ani în luna februarie, arată datele de piață, consumatorii continuând să renunțe la achizițiile de telefoane pe fondul încetinirii economiei, relatează Reuters preluată de mediafax.

Livrările către cea mai mare piațăde smartphone-uri din lume au totalizat 14,5 milioane de unități, în scădere cu 19,9% față de anul trecut, potrivit datelor furnizate de Academia de Tehnologie a Informației și Comunicațiilor din China, un institut de cercetare afiliat guvernului.

Această valoare este cea mai mică înregistrată din februarie 2013, când expedierile către China au totalizat 20,7 milioane.

În general, achizițiile consumatorilor sunt slabe în timpul lunii februarie, deoarece chinezii petrec o mare parte din lună împreună cu familia, cu prilejul sărbătoririi Anului Nou Lunar. Cu toate acestea, expedierile din acest an au scăzut mai mult decât de obicei, deoarece o economie încetinită, exacerbată de un război comercial chino-american, a afectat cererea de gadget-uri pe tot parcursul anului.

Apple a citat încetinirea vânzărilor iPhone-ului în China, când a făcut un pas neobișnuit de reducere a previziunilor cu privire la vânzări, la începutul acestui an. Compania a colaborat apoi cu băncile locale din China, pentru a oferi finanțare fără dobândă pentru iPhone.

Mai mulți comercianți cu amănuntul au oferit, de asemenea, dispozitive iPhone la prețuri reduse.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img