miercuri, 17 aprilie, 2024

Cat de sigur este si cat costa un implant de par

Distribuie:

Publicat:

2 din 3 barbati chelesc pana la varsta de 60 ani, iar in 90% dintre cazuri este vorba de o cauza genetica. Multi dintre ei gasesc ca solutie salvatoare implantul de par. Cat de sigura poate fi o astfel de metoda, dar si cat de costisitoare, explica medicul Panagiotis Vogiatzis pentru Gandul.

La barbatialopecia incepe din partea de sus a capului si din linia de demarcatie a fruntii, in timp ce partile laterale ale capului prezinta o mai mare rezistenta. „Principala cauza este cea genetica, insa exista mai multi factori care contribuie la caderea parului: stresul, alimentatia nesanatoasa, tulburarile hormonale etc., subliniaza medicul dermatolog Panagiotis Vogiatzis, potrivit gandul.info.

Implantul de par reprezinta o metoda care poate da rezultate in combaterea alopeciei. De multe ori, barbatii apeleaza la aceasta procedura pentru a-si imbunatati imaginea si a-si recapata increderea in sine. „Astazi, vechile proceduri de restaurare capilara (fasiile de par), care produceau cicatrici permanente, au fost inlocuite cu metoda F.U.E. Noua tehnica nu necesita cusaturi, bisturiu sau grefe. Aceste instrumente nu traumatizeaza scalpul, nu produc rani, semne, asa cum producea metoda stripurilor”, precizeaza  dr. dermatolog Panagiotis Vogiatzis.

Implantul de par se realizeaza cu anestezie locala si nu este necesara internarea. Foliculii sunt prelevati unul cate unul din aria donatoare si mai apoi implantati in zona cu probleme, fara bisturiu, incizii sau lacrimi.

„Implanterul respecta unghiul de crestere al firului de par, astfel incat acesta sa para  natural”, afirma dr. dermatolog Panagiotis Vogiatzis.

Dupa implant, pacientul isi poate relua activitatile zilnice, dar trebuie foloseasca un sampon soft, de genul celor pentru copii. „inainte de operatie, pacientul nu trebuie sa ia aspirina, vitamine, iar in ziua interventiei sa nu bea cafea. Dupa procedeu, acesta trebuie sa sa spele zona in care a fost realizat implantul de doua ori pe zi cu un sampon de copii, sa stea doua zile in casa si sa urmeze un tratament de patru zile cu antibiotice si antinflamatoare”, spune specialistul.

Rezultatul final se vede dupa 9-10 luni de la realizarea implantului. Pentru o astfel de interventie, la care se implanteaza peste 4000 de fire de par, barbatii sunt nevoiti sa scoata din buzunar peste 2000 de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img