marți, 19 martie, 2024

Locuinta salvata in localitatea vasluiana Mircesti, comuna Tacuta – FOTO

Distribuie:

Publicat:

 

Detasamentul de Pompieri Vaslui a intervenit pentru limitarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta si o anexa gospodareasca din localitatea Mircesti, comuna Tacuta. Incendiul risca sa se extinda la o locuinta aflata la cel mult patru metri de casa cuprinsa de flacari. Incendiul a fost lichidat fara a fi afectat imobilul aflat in pericol. Nu au fost victime.

In ziua de sambata, 25 ianuarie 2020, incepand cu ora 13.09, Detasamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu o autospeciala de stingere cu apa si un echipaj specializat pentru limitarea si lichidarea unui incendiu izbucnit intr-o locuinta din localitatea Mircesti, comuna Tacuta.

La sosirea echipajului de interventie, incendiul se manifesta cu violenta la nivelul acoperisului, in doua camere ale locuintei, precum si intr-o anexa gospodareasca lipita de casa, existand pericolul de propagare la intregul imobil, dar si la o alta casa aflata in apropiere. Incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 80 metri patrati la nivelul acoperisului si pe o suprafata de circa 40 metri patrati la nivelul celor doua camere si al anexei gospodaresti. Anexa era lipita de casa, iar in interior proprietarul amplasase un dispozitiv pentru prepararea bauturilor alcoolice. De altfel, in momentul izbucnirii incendiului, tatal proprietarului prepara bauturi alcoolice. Dupa aproximativ 100 minute incendiul a fost lichidat. Au ars: aproximativ 80 metri patrati acoperis din azbest pe astereala din lemn, un toc, o usa, mobilier si bunurile textile dintr-o camera. A fost degradata tencuiala locuintei pe o suprafata de aproximativ 100 metri patrati.

A fost salvata cealalta locuinta din curte, aflata la maximum patru metri de casa cuprinsa de flacari.Valoarea bunurilor distruse si degradate este de aproximativ 15.000 lei. Valoarea estimata a bunurilor salvate este de aproximativ 150.000 lei.

Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost stabilita ca fiind un cos de fum deteriorat. Nu au fost inregistrate victime si nici animale ranite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img