vineri, 26 aprilie, 2024

Locuitorii din aceste apartamente de lux din centrul Iasului traiesc un cosmar de ani de zile. Au platit sume uriase pentru a respira mucegai in fiecare zi – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Locatarii blocurilor din zona Garii isi blestema zilele si sustin ca au ajuns la capatul rabdarii • De ani de zile incearca sa gaseasca o solutie pentru a rezolva problema, insa spun ca nu au gasit intelegere la administratorul blocului • "Noi am vrut sa facem treaba asta, dar autorizatia de construire e la doamna administrator", sustine unul din locatarii nemultumiti

Locatarii ultimelor etaje din blocurile vila din zona Garii nu stiu ce sa mai faca pentru a rezolva problemele cu care se confrunta din anul 2010. Au cheltuit bani in fiecare an pentru a renova apartamentele de tip vila in care locuiesc si au depus sesizari la toate institutiile abilitate pentru a gasi solutiile legale rezolvarii problemei.

Din cauza administratorilor care nu sunt interesati de repararea acoperisurilor, iesenii din blocul Z17, de exemplu, de pe strada Arcu , au actionat asociatia in instanta pentru ca le ploua in casa de cativa ani si sunt nevoiti sa traiasca in mucegai.

Apartamente de lux, cu mucegai

Vilele de apartamente, cu doua sau trei etaje, aflate pe strada Arcu, au fost achizitionate de ieseni cu zeci de mii de euro. Desi au platit bani grei pentru a locui intr-o zona centrala, in conditii de lux, proprietarii isi blestema acum zilele. Unele cladiri se afla intr-un proces avansat de degradare, iar acoperisurile de tigla au cedat de ani buni, peretii fiind plini de infiltratii si de mucegai. Din acest motiv, situatia a devenit disperata pentru mai multi locatari care locuiesc la ultimul etaj. Cristian Cernescu este unul din iesenii care are un apartament in acel bloc de pe strada Arcu. Acesta sustine ca administratorii imobilului nu si-au dat interesul pentru a rezolva problema si, din acest motiv, din 2010 pana in prezent varuieste in fiecare an in casa pentru a trai in conditii decente, investitii pentru care a cheltuit mii de lei.

"Noi am vrut sa facem treaba asta, sa renovam acoperisul, dar autorizatia de construire e la doamna administrator. Plus ca, proprietarii apartamentelor de la etajul 3 nu ar dori sa faca ei reparatiile, iar apoi sa vina ceilalti vecini si sa isi depoziteze tot felul de lucruri prin pod. Chiar si asa, s-au strans acum doi ani niste bani care erau avansul pentru lucrarile la acoperis, dar nu mai stie nimeni nimic de el. Oamenii din bloc nu au vrut sa participe la aceste costuri totale. Demersurile au inceput prin 2010. Le-am trimis proprietarilor din blocul respectiv Legea 230, am trimis scrisori recomandate pentru a organiza sedinte, am facut somatii prin avocat. S-a platit pentru autorizatia de construire, dar si un avans pentru respectivele lucrari, dar nu stii ce face doamna administrator daca nu s-a rezolvat nimic pana acum", sustine Cristian Cernescu.

Continuarea pe bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img