joi, 28 martie, 2024

Lovitura de teatru: Ce se intampla cu dosarul celor sapte violatori din Vaslui

Distribuie:

Publicat:

La un an dupa ce au fost condamnati definitiv la ani grei de inchisoare, cei sapte tineri din Vaslui care au sechestrat si violat o adolescenta sper la eliberare. Silviu Burada, unul dintre violatorii condamnati definitiv in dosarul care a scandalizat opinia publica prin atitudinea sfidatoare si campania agresiva de denigrare a victimei, solicita rejudecarea dosarului.

Potrivit adevarul.ro, Burada si tatal sau au inaintat o cale extraordinara de atac la Judecatoria Vaslui, prin care cer revizuirea sentintei prin care s-a dispus condamnarea lui Burada la 10 ani de inchisoare. Cererea a fost inregistrata la Judecatoria Vaslui chiar inainte de anul nou, iar dosarul a fost repartizat, prin sistemul Ecris, aceluiasi magistrat care a judecat initial cazul si a dispus eliberarea din arest a incupatilor care si-au recunoscut faptele. Judecatoarea Georgina Moldovan a formulat cerere de abtinere, care a fost admisa, astfel ca dosarul urmeaza a fi judecat de un alt complet de judecata.

Primul termen de judecata a fost stabilit pentru 8 februarie 2017, data la care judecatorii se vor pronunta asupra admisibilitatii cererii de revizuire inaintata de Silviu si Ioan Burada.

Potrivit procedurii penale, se poate solicita revizuirea unei sentinte daca s-au descoperit probe noi, fapte si imprejurari ce nu au fost cunoscute la solutionarea cauzei si care dovedesc netemeinicia hotararii pronuntate. In cazul admiterii cererii de revizuire, intreg dosarul se rejudeca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img