vineri, 19 aprilie, 2024

Lovitura de teatru in Senat: Alina Gorghiu l-a invins pe Orban si si-a impus omul la sefia grupului PNL

Distribuie:

Publicat:

Lupta dintre taberele din PNL a înregistrat marţi un episod-surpriză în Senat. Tabăra Alinei Gorghiu, fost preşedinte al PNL, a reuşit să se impună în faţa oamenilor lui Orban şi să aleagă un nou plider de grup.

Odată cu plecarea lui Florin Cîţu în funcţia de ministru de Finanţe, funcţia de lider al grupului PNL din Senat s-a eliberat. Pentru această poziţie era pregătit senatorul Mario Oprea, aşa cum STIRIPESURSE.RO relata anterior.

Şedinţa de marţi a grupului a decurs diferit faţă de cel planificat. Până la urmă, Ludovic Orban a acceptat ca funcţia de fie preluată de unul dintre apropiaţii Alinei Gorghiu – senatorul Daniel Fenechiu, care a fost ales în unanimitate.

La Camera Deputaţilor, liderul grupului PNL a fost ales Florin Roman, cel care o înlocuieşte pe Raluca Turcan. Roman a fost ales în unanimitate.

Daniel Fenechiu este avocat. În 2012 a fost ales deputat din partea PP-DD, fiind liderul grupului deputaţilor acestei formaţiuni. În 2015 a înfiinţat Partidul Naţional Democrat, care ulterior a fuzionat cu PNL.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img