joi, 28 martie, 2024

Lovitura DURA data Laurei Codruta Kovesi! Fostul sef al Politiei, ACHITAT

Distribuie:

Publicat:

Lucian Dinita, fost sef al Politiei Rutiere, a fost achitat de Tribunalul Bucuresti in dosarul in care a fost acuzat ca a primit un miel, doi curcani si cinci pastravi de la un om de afaceri, pentru ca acesta sa poata obtine dupa 30 de zile permisul de conducere, decizia nefiind definitiva, informeaza Mediafax. Magistratii Tribunalului Bucuresti i-au mai achitat si pe omul de afaceri Gheorghe Deaconeasa, Maricel Ilie (vicepresedinte si membru in Comitetul Executiv Regional al Asociatiei Internationale a Politistilor – Sectia Romana – Regiunea 1 Bucuresti la data comiterii faptei). Lucian Dinita, fost sef al Politiei Rutiere, a fost trimis in judecata in 2015 de procurorii DNA, fiind acuzat de acestia ca a primit un miel, doi curcani si cinci pastravi de la un om de afaceri, pentru ca acesta sa poata obtine dupa 30 de zile permisul de conducere ce ii fusese suspendat pe o perioada de 90 de zile.

In acelasi dosar au fost judecati omul de afaceri Gheorghe Deaconeasa, pentru cumparare de influenta, si Maricel Ilie, vicepresedinte si membru in Comitetul Executiv Regional al Asociatiei Internationale a Politistilor – Sectia Romana – Regiunea 1 Bucuresti la data comiterii faptei, pentru complicitate la cumparare de influenta, se arata intr-un comunicat de presa al DNA, remis la acea vreme. Potrivit rechizitoriului procurorilor, in 22 septembrie 2011, omul de afaceri Gheorghe Deaconeasa a fost sanctionat si i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile, dupa ce a incalcat regulile de circulatie. Ulterior, intrucat i-a fost respinsa irevocabil plangerea contraventionala, in 21 martie 2012, Deaconeasa a predat permisul de conducere Serviciului Rutier Valcea, fiindu-i eliberata o dovada inlocuitoare, fara drept de circulatie. Din acest moment, potrivit dispozitiilor legale, a inceput sa curga termenul de 90 de zile pentru care initial s-a dispus masura suspendarii dreptului de a conduce.

"In aceste imprejurari, inculpatul Deaconeasa Gheorghe a initiat demersuri in vederea redobandirii dreptului de a conduce autovehicule si, implicit, a permisului de conducere, intr-un termen mai scurt decat termenul de 90 de zile. Astfel, prin intermediul si cu sprijinul inculpatului Ilie Maricel, omul de afaceri a luat legatura si s-a intalnit la sediul Directiei Politiei Rutiere din municipiul Bucuresti, cu inculpatul Dinita Lucian", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei. In urma intalnirii si a discutiilor dintre cei trei, atat la acel moment cat si in perioada urmatoare, ar fi fost facute demersurile necesare pentru ca omul de afaceri sa obtina permisul de conducere inainte de perioada de 90 de zile. "In acest sens, urmau sa fie valorificate dispozitiile legale care, printre altele, prevedeau posibilitatea reducerii perioadei de suspendare la minim 30 de zile in urma promovarii testului pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie. Concret, inculpatul Dinita Lucian, prevalandu-se de influenta pe care, din perspectiva functiei detinute o avea asupra conducatorilor serviciilor rutiere din tara, a realizat demersurile efective la nivelul Serviciului Rutier Valcea, serviciu implicat in procedura de dispunere a reducerii perioadei de suspendare a dreptului de conduce autovehicule", au aratat procurorii in rechizitoriu. Ulterior, in 19 aprilie 2012, Gheorghe Deaconeasa a sustinut, la Serviciul Rutier Valcea, testul pentru verificarea cunostintelor in vederea reducerii perioadei de suspendare, pe care l-a promovat. Doua zile mai tarziu, Serviciul Rutier Valcea i-a restituit lui Deaconeasa permisul de conducere. Procurorii sustin ca pentru "ajutorul" acordat, Lucian Dinita a primit de la omul de afaceri produse alimentare in valoare de 672,5 lei, respectiv un miel, doi curcani si cinci kilograme de pastrav.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img