marți, 19 martie, 2024

Lovitura DURA incasata de Elena Udrea! Procurorii DNA i-au schimbat incadrarea juridica

Distribuie:

Publicat:

Procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta, vineri, fostului deputat Elena Udrea ca i-a fost schimbata incadrarea juridica din trafic de influenta in forma continuata in cea simpla in dosarul privind presupusa mita de cinci milioane de dolari, starea de fapt retinuta in acuzare neavand modificari substantiale, precizeaza DNA intr-un raspuns transmis la solicitarea AGERPRES.

“Elena Gabriela Udrea s-a prezentat astazi (vineri – n.r.) la DNA pentru a i se aduce la cunostinta, in conformitate cu prevederile articolul 311 alineatul 3 din CPP, schimbarea incadrarii juridice, respectiv faptul ca, pentru una dintre infractiunile retinute, respectiv trafic de influenta, s-a inlocuit forma continuata cu cea simpla. Inculpatei i s-a oferit posibilitatea de a-si exercita dreptul de a da o declaratie cu privire la acuzatie”, mentioneaza DNA. Sursa citata mai precizeaza ca masura preventiva dispusa in aceasta cauza, respectiv controlul judiciar pe cautiune, a incetat de drept, prin efectul legii (…), la expirarea duratei maxime pentru care putea fi dispusa in faza de urmarire penala. DNA arata ca, urmare a probatiunii administrate pana in acest moment, starea de fapt retinuta in acuzare nu a suferit modificari substantiale.

Elena Udrea s-a prezentat vineri la DNA, aceasta afirmand, la iesirea din sediul Parchetului, ca au fost restranse acuzatiile in dosarul privind mita de cinci milioane de dolari.
“Astazi a fost un act de procedura normal, in opinia domnului procuror, de restrangere a acuzatiilor care erau formulate. Dar acest dosar este dosarul in care doamna procuror Iorga a spus public ca s-au facut presiuni asupra dansei de catre doamna Kovesi sa ma retina chiar daca nu avea aviz de arestare din partea Parlamentului”, a declarat Udrea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img