vineri, 29 martie, 2024

Lovitura dura pentru DNA

Distribuie:

Publicat:

Laura Codruta Kovesi sufera o noua infrangere uriasa in fata judecatorilor de la ICCJ! Magistratii au decis, in procesul procurorului Mihaiela Moraru Iorga, ca DNA sa puna la dispozitie mai multe probe. Este vorba de o decizie a judecatorului de camera preliminara de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care a decis sa repuna cauza DNA vs. Mihaiela Iorga Moraru pe rol si sa solicite DNA mai multe inscrisuri si clarificari despre care s-a tot vorbit in spatiul public. Se poate spune ca fostul procuror DNA cazut in dizgratie a repurtat o victorie in fata institutiei la care a lucrat. Un nou termen in dosarul aflat in etapa camerei preliminare a fost stabilit pentru data de 24 mai, cu citarea inculpatei Mihaiela Moraru Iorga si asigurarea apararii.

Iata minuta:

”351/1/2018/a1 – Repune cauza pe rol. Din oficiu, dispune administrarea urmatoarelor probe :

1. Efectuarea unei adrese catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Structura Centrala, Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, pentru:

– inaintarea unei copii, certificate pentru conformitate cu originalul, a referatului din 12.08.2016 pe care inculpata Moraru Iorga Mihaiela a sustinut ca l-a intocmit in dosarul nr. 192/P/2014, in atentia procurorului sef sectie Marius Bogdan Bulancea;
– precizarea dosarului in care referatul se afla in prezent;
– descrierea circuitului referatului si transmiterea unor copii, certificate pentru conformitate cu originalul, a inscrisurilor care atesta fiecare etapa a acestui circuit;
– precizarea in mod distinct a efectelor produse de referatul in cauza si transmiterea unor copii, certificate pentru conformitate cu originalul, de pe toate documentele care atesta producerea respectivelor efecte.

De asemenea, se va solicita unitatii de parchet mentionate sa comunice instantei :

– daca la data de 26.09.2016 a avut loc o sedinta de lucru a Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie si, ca urmare a acestei sedinte, daca s-a intocmit un proces-verbal, iar in caz afirmativ, inaintarea unei copii, certificate pentru conformitate cu originalul, a inscrisului mentionat.

– daca la data de 26.09.2016 inculpata Moraru Iorga Mihaiela a prezentat procurorului sef sectie Marius Bogdan Bulancea un referat prin care aducea la cunostinta existenta unor disensiuni cu procurorul sef Lucian Gabriel Onea, in legatura cu dosarul nr. 192/P/2014 al Directiei Nationale Anticoruptie, Structura Centrala, Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, iar in caz afirmativ, inaintarea unei copii, certificate pentru conformitate cu originalul, a inscrisului mentionat.

2. Efectuarea unei adrese catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Ploiesti, pentru a inainta copii de pe declaratiile martorilor Capra Daniel din 18.02.2016 si Stoica Spirea Daniel, data in cursul anului 2016, in dosarul nr. 192/P/2014 al Directiei Nationale Anticoruptie, Structura Centrala, Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, in prezent reunit la dosarul nr. 105/P/2016 al Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Ploiesti.

3. Atasarea la dosar a fisei din Ecris a dosarului format ca urmare a trimiterii in judecata a inculpatului Necula Marin si altii, prin rechizitoriul emis la data de 25.05.2015 in dosarul nr. 384/D/P/2014 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Ploiesti. Fixeaza termen la data de 24 mai 2018, ora 9.00, Sala Sectiilor Unite, cu citarea inculpatei Moraru Iorga Mihaiela si asigurarea apararii. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 16 mai 2018.”, se arata in minuta sedintei de judecata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img