vineri, 29 martie, 2024

Lovitura dura pentru un post de televiziune din Romania

Distribuie:

Publicat:

CNA a decis, marţi, să aplice Kanal D una dintre cele mai drastice sancţiuni posibile, întreruperea emisiei obişnuite pentru 10 minute, în prime time, şi să sancţioneze Antena 1 cu 200.000 de lei, amenda maximă posibilă, din cauza depăşirii duratei legale de publicitate, în noiembrie şi decembrie.

 Astfel, Kanal D va trebui să îşi întrerupă emisia sa obişnuită pentru 10 minute, joi, între 19:00 şi 19:10. În acest interval orar, televiziunea va trebui să afişeze doar textul deciziei de sancţionare aplicate de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). De asemenea, Kanal D trebuie să îşi întrerupă emisia sa obişnuită într-un termen de 24 de ore după ce televiziunea primeşte oficial decizia Consiliului.scrie mediafax.ro

 Deciziile de sancţionare au fost luate de Consiliul Naţional al Audiovizualului în şedinţa de marţi. Monica Gubernat a propus sancţiunile, iar decizia a fost aplicată cu şase voturi “pentru” (Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Lorand Turos). În schimb, Valentin Jucan şi Florin Gabrea au votat “împotrivă”. Jucan a propus întreruperea programului pentru ambele televiziuni generaliste aflate în discuţie, Kanal D şi Antena 1, dar propunerea sa nu a mai apucat sa fie supusă la vot, pentru că propunerea Monicăi Gubernat a întrunit numărul necesar de voturi pentru a putea fi aplicată.

Sancţiunile au fost aplicate în baza articolului 35 din Legea audiovizualului, care prevede că la televiziunile private sunt permise doar 12 minute de publicitate într-o oră de program.

sursa:mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img