marți, 19 martie, 2024

Lovitura dura pentru Vasile si Sergiu MARIAN. Fostul subprefect si secretarul al Prefecturii au fost condamnati

Distribuie:

Publicat:

Intorsatura la 90 de grade dupa rejudecarea mega dosarului in care au fost cercetati husenii Sergiu Marian, fostul subprefect al judetului Vaslui, si fratele sau, Vasile Marian. Fostul subprefect a primit o condamnare de 6 ani si luni de inchisoare cu executare, el executand in aceste momente o alta condamnare, in regim de detentie, de 4 ani de inchisoare, in alt dosar.

Potrivit rechizitoriului DNA, in cursul anului 2007, Sergiu Marian, in calitate de subprefect al judetului Vaslui, urmarind sa dobandeasca anumite suprafete de teren in conditii avantajoase, a conceput un plan potrivit caruia terenurile respective urmau sa fie scoase din patrimoniul Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Vaslui si retrocedate unor persoane cu care incheia ulterior contracte de vanzare-cumparare. Desi persoanele respective nu aveau dreptul la reconstituire pe acele amplasamente, inculpatul avea in vedere ca putea sa influenteze procedura de retrocedare, stabilind in mod unilateral, in functie de propriile interese, pozitia terenurilor.

Vasile Marian, fratele fostului subprefect al judetului, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere si a fost obligat sa efectueze 80 de zile de munca neremunerata. Ba mai mult, societatea lui Vasile Marian a fost condamnata la amenda penala in cuantum de 25.000 de lei, pentru abuz in serviciu in forma calificata. De asemenea, i s-a interzis participarea la producedurile de achizitii publice timp de 24 de luni.
Fostul secretar al Prefecturii Vaslui a primit joi, 18 mai, pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare.

In acelasi dosar, Gabriela Luca, functionar in cadrul Prefecturii Vaslui, a primit o pedeapsa 3 ani, 4 luni si 10 zile de inchisoare in regim de detentie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img