vineri, 29 martie, 2024

Lovitura dura primita de Statul Islamic

Distribuie:

Publicat:

Coalitia internationala antijihadista a distrus 83 de camioane-cisterna ale gruparii jihadiste Statul Islamic (SI), care transportau petrol in estul Siriei duminica, a anuntat ieri Ministerul Apararii american. Bombardamentul a fost efectuat de mai multe avioane duminica seara, in provincia Deir Ezzor, in apropiere de frontiera irakiana, potrivit purtatorului de cuvant al Pentagonului Matthew Allen.

Aceste atacuri aeriene au facut parte din operatiunea Tidal Wave II, “destinata sa atace reteaua de distributie a operatiunilor de contrabanda cu petrol a Statului Islamic si sa deterioreze capacitatea lor de a-i finanta operatiunile’, a adauhat el. Pentru moment, nu se stie daca soferii acestor vehicule au fost avertizati anterior de atacuri.

Doua bombardamente anul trecut permisesera deja coalitiei conduse de SUA sa distruga circa 400 de camioane-cisterna ale SI.  Pilotii americani lansasera atunci manifeste inaintea atacurilor, avertizandu-i pe soferi de iminenta bombardamentelor, intrucat soferii nu erau membri ai SI, potrivit Pentagonului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img