marți, 19 martie, 2024

LOVITURA pentru autoturismele pe BENZINA!

Distribuie:

Publicat:

Masinile electrice vor fi mai ieftine decat cele pe benzina, in Europa si Statele Unite, pana in 2025, pe fondul ieftinirii pretului bateriilor, arata un studiu Bloomberg.

In prezent, bateriile reprezinta aproape jumatate din costul unei masini electrice, iar pretul acestora va scadea cu aproape 77% in perioada 2016-2030, a spus cercetatorul britanic Colin McKerracher, citat de Bloomberg.

Renault, producatorul masinii electrice Zoe, prevede ca vor ajunge costurile totale ale detinerii unei masini electrice sa fie egale cu cele ale unui vehicul care are motor cu combustie interna, incepand din 2020, sustine Gilles Normand, vicepresedintele diviziei de masini electrice a companiei franceze.

Potrivit vicepresedintelui Renault, costurile tehnologiei masinilor electrice se vor reduce, pentru ca sunt din ce in ce mai multe descoperiri la acest nivel, asa ca pretul unui masini electrici va scadea. Pe de alta parte, pretul unei masini cu motor cu combustie interna va creste pe fondul reglementarilor mai riguroase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img