sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Lovitura pentru familia Basescu

Distribuie:

Publicat:

Mircea Basescu a fost condamnat definitiv, joi, la patru ani de inchisoare pentru trafic de influenta, in dosarul in care a fost judecat pentru ca ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe langa magistratii pentru solutionarea unui proces care il viza pe Sandu Anghel. Curtea de Apel Constanta pastreaza astfel decizia data initial de Tribunal.

Magistratii Tribunalului Constanta au decis, la inceputul anului, condamnarea lui Mircea Basescu la 4 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si a lui Marian Capatana la 3 ani de detentie pentru complicitate la trafic de influenta, in dosarul in care sunt implicati membri familiei lui Bercea Mondial. Sentinta judecatorilor nu a fost definitiva insa, ea putand fi atacata la Curtea de Apel in zece zile de la pronuntare.

Tot atunci, Tribunalul Constanta a decis confiscarea de la cei doi inculpati a sumei de 265.000 de euro si mentinerea masurii sechestrului instituit pe bunurile imobile si mobile ale acestora.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata in iunie 2014 de catre procurorii DNA, pentru trafic de influenta si respectiv complicitate la trafic de influenta, iar in luna noiembrie a aceluiasi an a inceput derularea procesului.

Potrivit DNA, in perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal acestuia (Sandu Anghel), precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img