joi, 28 martie, 2024

Lucruri ascunse despre dezvaluirile fostului colonel SRI Daniel Dragomir: “El nu a folosit pentru cei trei termenul de acoperiti”

Distribuie:

Publicat:

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, duminica seara, la postul de televiziune Antena 3, a facut o serie de dezvaluiri legate de numele jurnalistilor care mergeau destul de des la biroul lui Florian Coldea.

Printre numele mentionate de acesta sunt si Dan Turturica, Dan Tapalaga si Sorina Matei.

In acest context, jurnalistul Razvan Dumitrescu, intr-o declaratie pentru PSNEWS.RO, a comentat afirmatiile facute de fostul colonel SRI, adaugand ca ”domnul Dragomir a vorbit despre un culoar media, despre oameni care colaborau si ajutau mai mult personal pe domnul Coldea decat SRI-ul”.

”Eu am remarcat o nuanta acolo. El nu a folosit pentru cei 3 termenul de ”acoperiti”, ceea ce e foarte interesant. El a sugerat si chiar a spus ca i-a vazut pe unii dintre ei in birou la domnul Coldea. Prin urmare, domnul Dragomir nu a facut imprudenta de a devoala acoperiti si a intra sub incidenta legii,pentru ca, a avea ofiteri acoperiti in presa este legal. Din punctul acesta de vedere SRI-ul actioneaza legal. Sigur ca vorbim despre moralitatea celor ce se lasa folositi in felul acesta, dar asta e alta discutie. Deci, domnul Dragomir a vorbit despre un culoar media, despre oameni care colaborau si ajutau mai mult personal pe domnul Coldea decat SRI-ul si in toate exprimarile domniei sale nu a folosit termenul de ”acoperiti”. Daca l-ar fi folosit cred ca intra sub incidenta legii si daca avea, si daca nu avea dreptate, altfel nu are cum sa intre sub incidenta legii”, a declarat Razvan Dumitrescu.

Mai mult, jurnalistul a precizat, pentru PSNEWS.RO, ca in perioada imediat urmatoare fostul colonel SRI Daniel Dragomir va veni si cu probe care sa confirme dezvaluirile facute

”Eu sunt absolut convins ca dansul are si niste probe in situatia in care lucrurile vor evolua. Pare a fi un om destul de bazat si avand si functia pe care a avut-o, nu cred ca a plecat fara sa tina minte si fara sa isi ia cu el niste probe la ceea ce tine minte. Din punctul acesta de vedere, cred ca va putea chiar proba ca cei 3 la un moment dat au fost prin anumite locuri sau ca au colaborat strans cu domnul Coldea. Din punctul meu de vedere ne-am putea astepta la niste poze. Asa cum dansul a venit cu niste poze care sa arate ca a avut o relatie apropiata cu domnul Coldea, nu m-ar mira sa vina si cu niste poze care sa arate ca si altii au avut relatii apropiate cu domnul Coldea. Documente, poate fi vorba in masura in care nu este ceva clasificat. Eu sunt convins ca dansul a lucrat mai mult cu documente clasificate decat cu documente neclasificate. Prin urmare, ii va fi foarte greu sa vina cu documente clasificate care si-au mentinut proprietatea strict secret si in ziua de astazi, pentru ca ar comite o grava incalcare a legii, ori dansul este un om foarte prudent. Pe de alta parte, nu cred ca l-a apucat nebunia acum, sa spuna toate lucrurile pe care poate sa raspunda, sub diverse forme”, a mai adaugat jurnalistul.

Nu in ultimul rand, Razvan Dumitrescu a ridicat un semn de intrebare cu privire la contextul in care au fost facute dezvaluirile, dand de inteles ca ar fi fost mai potrivit ca Daniel Dragmir sa spuna ce avea de spus in fata unui parchet militar.

”Nu cred ca putea sa vina mai devreme cu niste dezvaluiri pentru ca mai devreme a fost chiar si in arest. Din arest nu prea poti sa faci dezvaluiri.Mai devreme probabil nu avea nici curaj, pentru ca nu exista o comisie de ancheta a SRI  care sa dea impresia ca se ocupa, ca audiaza, ca sesizeaza. Chestia asta a inceput sa se intample dupa ce la comisie a venit domnul Tutuianu. Sub domnul ala amaratul ala de Georgian Pop, nu cred ca ati vazut vreodata vreo reactie de la comisie nici pe o virgula. Prin urmare nu prea pot sa vad cum ar fi putut sa faca atunci lucrurile astea pentru ca nu avea la capatul celalalt pe nimeni sa il asculte. De ce nu s-a dus la parchetul militar? Asta este o intrebare buna”, a conchis acesta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img