vineri, 19 aprilie, 2024

Lucruri despre lume pe care nici cei mai destepti dintre noi nu le stiu

Distribuie:

Publicat:

Exista lucruri in lumea asta care nu te vor ajuta neaparat daca le ai memorate, dar tot iti place in continuare sa le afli.

Acestea sunt cateva lucruri interesante care nu te vor face neaparat mai inteligent, dar poate-ti vor servi macar drept subiecte de discutie.

Cele mai vandute chestii din lume

Probabil te asteptai ca un device sa se numere printre cele mai bine-vandute lucruri din lume. Apple a vandut peste 500 de milioane de iPhone-uri, potrivit USA Today. Destul de surprinzator, nici vanzarile in ceea ce priveste o anumita serie de carti nu au stat tocmai rau. Este vorba despre celebra serie cu vrajitori, Harry Potter. Cartile au fost vandute in peste 450 de milioane de exemplare.

Fenotipul Bombay

Acesta este un fenomen in care anumite elemente din sangele cuiva lipsesc. Persoana respectiva are o grupa de sange amestecata. Doar 0,0004% din populatia lumii are un astfel de tip de sange. Exista un stoc special de astfel de sange in cazul in care este nevoie de o transfuzie. Surprinzator, aceasta grupa sanguina unica poate dona catre o persoane cu o grupa sanguina normala.

Arderea de calorii

Exista o groaza de lucruri de facut sau cure de slabire pe care le-ai putea tine pentru a pierde din greutate. La fel si tipuri de exercitii fizice care sa te ajute sa slabesti. Normal, statul la calculator nu e o solutie. Pentru a arde o singura calorie trebuie sa apesi butonul mouse-ului de 10 milioane de ori.

Logo-ul Twitter

Probabil nu stiai, dar pasarea albastra din logo-ul Twitter are un nume. O cheama Larry. Creatorii retelei sociale au numit-o dupa jucatorul de baschet Larry Bird.

Factura la energie electrica

Au apus de mult zilele in care ne incarcam telefoanele o data pe saptamana. Acum, ajungi sa faci asta chiar si de cateva ori pe zi. Totusi, nu este neaparat motiv de ingrijorare. Consumi atat de putina energie electrica atunci cand iti incarci telefonul incat daca ai calcula costul anual, acesta ar fi mai mic de cinci lei.

Taieturi dureroase

O taietura in hartie nu pare foarte periculoasa. Totusi, aceasta e chiar mai dureroasa decat una normala. Motivul ar fi pentru ca aceste rani nu sangereaza mereu. Astfel, terminatiile nervoase stau deschise in aer liber, ceea ce le irita.

Albine gigant

In padurile muntilor din Nepal exista albine gigant care pot ajunge la dimensiuni incredibile pentru niste insecte. Pot atinge chiar o lungime de trei centimetri. Acestea produc o miere speciala care poate da efecte halucinogene, iar localnicii o colecteaza.

Semafoarele din Japonia

Pentru majoritatea dintre noi, limbile asiatice sunt imposibil de inteles. Pare ca si cetatenii Japoniei se mai incurca din cand in cand. Unele semafoare din aceasta tara au culoarea albastra in loc de cea verde pentru ca in japoneza, aceste culori au aceeasi denumire.

Moartea lui Albert Einstein

Ultimele cuvinte ale marilor personalitati sunt de multe ori unele intelepte si repetate drept citate pentru sute de ani. Ar fi putut fi si cazul lui Albert Einstein. Totusi, ultimele sale cuvinte sunt necunoscute pentru ca a vorbit in germana unei asistente care nu vorbea limba.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img