marți, 19 martie, 2024

Lucruri importante pe care nu le stii despre fistic

Distribuie:

Publicat:

Sa trecem peste alune si migdale, fisticul e noul star! Cu textura ei cremoasa, aceasta nuca este miraculoasa pentru sanatatea inimii. Consumul mondial de fistic a atins cote maxime (China fiind cel mai mare importator), iar bucatarii il utilizeaza in moduri din ce in ce mai ambitioase. Este de mult timp unul dintre alimentele preferate ale multor vedete, renumite pentru stilul de viata sanatos, pe care il promoveaza cu orice prilej.

Iata 5 lucruri pe care nu le stiai despre fistic:

  1. Statele Unite ale Americii este in prezent liderul mondial in productia de fistic, dupa ce a depasit Iranul in 2010. Vanzarile sunt in plina expansiune, exporturile s-au dublat in ultimii 5 ani de la 45 de kg pe an la aproximativ 122 de kg pe an.
  2. Fisticul are mai putine calorii decat orice alta nuca. O singura boaba are 3 calorii. Daca mananci fistic din cochilie, ai tendinta sa mananci mai putin, pentru ca actiunea de decojire incetineste consumul, iar cojile ramase servesC drept un reper vizual pentru cantitatea pe care ai consumat-o.
  3. Fisticul contine mult potasiu, care reduce nivelul hormonului stresului si anume cortizolul.
  4. Consumul de fistic ajuta la reglarea nivelului colesterolului si reduce considerabil  riscul de cancer. Este o sursa excelenta de fitosteroli, compusi din plante care reduc nivelul colesterolului. De asemenea contine antioxidanti care combat cancerul (inclusiv beta-caroten si luteina, care dau culoarea verde a fisticului).
  5. Fisticul rosu nu exista in natura! Importatorii de fistic vopsesc uneori nucile in rosu sau verde pentru a ascunde petele rezultate din metodele traditionale de recoltare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img