joi, 28 martie, 2024

Lucruri pe care le spun femeile si ii fac nesiguri pe barbati

Distribuie:

Publicat:

Ai spus vreodata ceva si ai observat ca atitudinea partenerului s-a schimbat dintr-o data? Uneori, s-ar putea sa crezi ca ai spus doar un comentariu nevinovat, iar partenerul se supara. De obicei, acest lucru se intampla pentru ca ceea ce ai spus l-a facut sa se simta nesigur. Iata ce lucruri care ii fac nesiguri pe barbati ar trebui sa eviti! 

1. Esti doar gelos

Daca ti se pare ca partenerul tau este gelos, cel mai prost lucru pe care il poti face este sa ii spui acest lucru. In schimb, ar trebui sa gasesti o modalitate mai buna de a-i aborda sentimentele. Nimeni nu vrea sa fie judecat pentru emotii perfect legitime si universal prezente. Daca partenerul tau se simte gelos, ar trebui sa invete sa exprime acest sentiment in mod constructiv, iar tu ar trebui sa ii oferi sprijin si siguranta, nu sa il faci sa se simta mai rau. Spune-i ca nu are de ce sa se ingrijoreze. Iar daca isi exprima gelozia intr-un mod rau sau distructiv, asteapta pana cand se calmeaza pentru a vorbi despre felul in care comunica.

2. Daca nu am fi impreuna, as putea sa…

Partenerul tau nu vrea sa simta ca te retine de la a face ceea ce vrei sa faci, iar atunci cand ii spui ca ratezi diferite lucruri din cauza sa reprezinta o modalitate sigura de a-l face sa se simta nesigur. Daca te simti intr-adevar astfel, s-ar putea sa fie nevoie sa te gandesti la propriile alegeri si sa examinezi modul in care iti exprimi resentimentele, insa aceasta este o problema diferita. Atunci cand ii sugerezi partenerului ca ai fi mai fericita fara el, probabil ca il faci sa se ingrijoreze cu privire la relatie. Daca esti de parere ca iti lipseste ceva din viata, cauta modalitati de a realiza sau explora. Daca vrei sa schimbi ceva, pregateste-te sa faci compromisuri.

3. Fii barbat

Barbatii sunt crescuti pentru a-si ascunde sentimentele si pentru a le masca vulnerabilitatea, dar, pentru a avea o relatie fericita si implinita, vrei ca partenerul tau sa iti spuna gandurile si sentimentele sale. Atunci cand ii contesti masculinitatea, nu faci decat sa agravezi nesiguranta si reticenta. Insinuezi ca exprimarea emotiilor si vulnerabilitatea reprezinta defecte. In schimb, ai putea sa ii sustii eforturile de a impartasi totul cu tine, inclusiv capacitatea de a-si dezvalui partea sa mai blanda.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img