marți, 19 martie, 2024

Ludovic Orban anunta ca le-a pus gand rau politistilor si magistratilor: Ce li se va intampla, daca PNL ajunge la putere

Distribuie:

Publicat:

Ludovic Orban a anunțat că, atunci când PNL va ajunge la guvernare, va propune creșterea vârstei de pensionare a polițiștilor și magistraților, precizând că oameni care au putere de muncă se pensioneze la vârste de 41 de ani, uneori chiar 39 de ani, și acest lucru nu ar trebui să se întâmple.

„În ceea ce privește vârsta de pensionare, trebuie schimbată această situație. Se pensionează oameni activi la vârsta de 41, 45 de ani, de 39 din propunerile care au fost formulate. În ceea ce privește pe polițiști cu siguranță trebuie crescută vârsta de pensionare. Și la magistrați, fără discuție. Deci, în general, unde există niște categorii privilegiate, care au dreptul atât timp cât sunt activi și au putere de muncă să fie activi, trebuie să fie activi. Nu trebuie să beneficieze de condiții de pensionare specială. În timp ce un care lucrează pe pensie de contributivitate se pensionează la 65 de ani, aceste categorii s-au pensionat după o lege care a fost dată de majoritatea PSD”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, la România Tv.

Liderul PNL a adăugat că PSD a modificat legea care permite cadrelor din poliție să se pensioneze mai devreme, ceea ce a dus la un hiatus și la mii de posturi vacante.

„După modificarea ei s-a permis tuturor acestor cadre să iasă din Poliție. S-a creat un hiatus. La ora actuală există mii de funcții vacante. Nu numai că s-au creat mii de funcții vacante, dar înlocuirea lor s-a făcut în general cu proaspăt absolvenți. În general, când îi introduci în misiuni, trebuie să fie în echipe mixte, cu oameni care au experiență, care cunosc procedurile, în funcție de fiecare situație. Nu mai vorbesc că trebuie să ai pregătire fizică, de faptul că trebuie să îți menții pregătirea fizică, să cunoști toate procedurile. Această testare a polițiștilor, a jandarmilor, pompierilor trebuie să fie permanentă”, a conchis Orban.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img