vineri, 29 martie, 2024

Ludovic Orban ingroapa scenariul listei cu semnaturi pentru guvern: Nu mai avem timp; ar fi un semn de neincredere

Distribuie:

Publicat:

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat joi că exclude posibilitatea iniţierii unei noi liste cu semnături de la parlamentarii care susţin noul guvern, aşa cum s-a întâmplat la moţiunea de cenzură, pe motiv că nu mai este timp pentru a convinge oamenii şi există obligaţia să vină cu un executiv şi un program de guvernare în faţa Parlamentului în termen de zece zile, potrivit Agerpres.

"Acum suntem într-o situaţie diferită. Nu mai avem timp să convingem oamenii. Noi suntem obligaţi, conform prevederilor constituţionale, ca în termen de maximum zece zile, să venim cu lista guvernului şi cu programul de guvernare în faţa Parlamentului. În plus, ar fi un semn de neîncredere", a precizat Orban, după întâlnirea cu liderul Pro România, Victor Ponta.

El a spus că are încredere în conducerea fiecărei formaţiuni în parte că parlamentarii respectivului partid vor vota învestirea guvernului.

"Noi purtăm discuţii oficiale cu reprezentanţii autorizaţi ai conducerii formaţiunilor politice care ne sunt partenere. Dacă există o decizie politică din partea partenerilor noştri de a susţine guvernul, nu poţi să le ceri, ca măsură de siguranţă suplimentară, să semneze parlamentarii. Dacă decizia politică este de a susţine guvernul, eu am încredere în conducerea fiecărei formaţiuni în parte că parlamentarii formaţiunii respective vor vota învestirea guvernului", a susţinut Ludovic Orban.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img