vineri, 29 martie, 2024

Ludovic Orban pune la indoiala influenta Vioricai Dancila in PSD: Ce a tradat lipsa de autoritate a liderului social-democrat

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, joi, că a crezut că va fi "o simplă formalitate" pentru premierul Viorica Dăncilă să-şi convingă colegii din PSD să semneze pactul cu preşedintele Klaus Iohannis, având în vedere "multiplele contacte pe care le-a avut pe plan european sau din instinct de conservare", potrivit agerpres.ro.

"Eu am crezut că premierul măcar din instinct de conservare, oricum ca urmare a multiplelor contacte pe care le-a avut la nivel european cu partenerii europeni din care a înţeles foarte clar despre ce este vorba în relaţiile dintre România şi UE (…), am crezut că va fi o simplă formalitate din partea ei, ca preşedinte interimar al PSD, să-şi convingă colegii să adere la aceste obiective care sunt de bun-simţ. Este voinţa exprimată de cetăţeni, garanţia unei integrări mai bune a României la nivel european, încetarea acestui conflict absurd declanşat de Dragnea şi de cavaleria Apocalipsei justiţiei, adică Şerban Nicolae, Florin Iordache, Nicolicea. Din păcate, continuă să se afunde", a spus Ludovic Orban, la B1TV.

În opinia sa, PSD nu s-a schimbat după condamnarea lui Liviu Dragnea.

"Este acelaşi PSD. De exemplu, Dăncilă a refuzat să supună la vot propunerea formulată de amânare a congresului, conform relatărilor pesediştilor. (…) Într-un consiliu de administraţie, într-o adunare generală a unui sindicat preşedintele nu are voie să nu supună la vot propunerile", a mai spus Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedinţii PNL, Ludovic Orban, USR, Dan Barna, PRO România, Victor Ponta, şi PMP, Eugen Tomac, au semnat joi, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni, Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României. Iohannis a declarat că PSD a refuzat, prin răspunsurile date în media, să semneze acest acord, el afirmând că social-democraţii "aveau mai multe amendamente decât articole" la acest pact.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img