vineri, 29 martie, 2024

Ludovic Orban vine cu acuzații GRAVE la adresa PSD: anunță DEZASTRUL în teritoriu

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că anul acesta pierderea bugetelor autorităţilor locale va fi de peste 5 miliarde de lei, subliniind că la elaborarea bugetului de stat pe 2019 Guvernul încearcă "să creeze grave disfuncţionalităţi instituţiilor pe care nu le controlează".

"Aşa cum este construit bugetul, după ce anul trecut bugetele locale au fost jefuite de actualul guvern de o sumă care depăşeşte 7 miliarde jumătate de lei, aşa cum arată proiectul de buget de astăzi, autorităţile locale vor pierde în 2019 în raport cu 2018 peste 4,5 miliarde de lei, iar la asta încă nu este cuantificat efectul ordonanţei 114, mai ales că dă un efect preferenţial pentru angajaţii din domeniul construcţiilor care nu mai plătesc impozitul pe venit şi asta înseamnă că autorităţile locale va avea lipsă nişte resurse. De asemenea, nu este luat în calcul efectul Ordonanţei 114 tot în domeniul construcţiilor asupra creşterii costurilor pe toate lucrările publice pentru care există contracte astăzi în România. Mai există o serie de calcule care trebuie făcute. Estimarea noastră este că pierderea autorităţilor locale la bugetele locale va fi de peste 5 miliarde de lei, adică mai mult de un miliard de euro", a afirmat Orban, joi, la Parlament. 

El a adăugat că bugetele instituţiilor care nu sunt controlate de PSD sunt în "mare suferinţă". 

"Este clar că în elaborarea bugetului Guvernul încearcă să creeze grave disfuncţionalităţi instituţiilor pe care nu le controlează. Să ne aducem aminte amputarea bugetului Preşedinţiei înainte de reuniunea celor Trei Mări în care au pus sub semnul întrebării realizarea acestui eveniment internaţional de importanţă majoră pentru România, care s-a realizat sub patronajul preşedintelui. Chiar şi bugetele instituţiilor care nu sunt controlate de PSD, aproape toate sunt în mare suferinţă şi în multe situaţii, cum este în cazul DIICOT, resursele nu asigură nici măcar funcţionarea instituţiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img