marți, 19 martie, 2024

LUNCA VECHE: Sub influenta alcoolului si fara permis, la volan

Distribuie:

Publicat:

Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni au depistat in trafic un cetatean roman, care conducea un autoturism, desi consumase bauturi alcoolice si nu era posesor de permis de conducere. 
Miercuri, 29 martie , in jurul orei 04.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni, judetul Vaslui, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, au oprit in trafic, pentru un control de rutina, pe raza localitatii de frontiera Lunca Veche, judetul Vaslui, un autoturism inmatriculat in judetul Bacau, condus de cetateanul roman C.C., in varsta de 33 de ani, care era insotit de cetateanul roman M.D., in varsta de 22 de ani, ambii cu domiciliul pe raza judetului Vaslui.
“Cu ocazia controlului de frontiera, lucratorii nostri au observat ca C.C. emana o puternica halena alcoolica, motiv pentru care a fost chemat un echipaj din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Husi. Rezultatul testarii lui C.C. cu aparatul etilotest a fost de 0,72 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Husi in vederea recoltarii de probe biologice.Procedandu-se la verificari suplimentare, colegii nostri au constatat ca C.C. este proprietarul autoturismului in cauza, dar ca nu este posesor de permis de conducere.” declara Irina Mirica, purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui
Cu privire la cele constate, C.C. a recunoscut ca nu este posesor de permis de conducere, motiv pentru care a apelat la M.D pentru a-i conduce autoturismul pana in municipiul Husi, pentru a-l alimenta cu carburant. La intoarcere, in apropiere de localitatea Lunca Veche, la propunerea lui M.D., a hotarat sa se urce la volanul autoturismului, pentru a invata sa conduca.
Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange si incredintarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care stie ca nu detine permis de conducere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img