joi, 25 aprilie, 2024

Lungimea degetelor ofera indicii despre sexualitatea ta

Distribuie:

Publicat:

Lungimea degetelor ar putea oferi un indiciu cu privire la sexualitatea unei persoane, sugereaza un studiu realizat in Marea Britanie, citat de Press Association si Agerpres. Cercetarea desfasurata la Universitatea Essex a analizat seturi de gemeni identici in care unul dintre cei doi indivizi era heterosexual si a descoperit ca, in medie, geamanul homosexual prezenta o diferenta mai mare intre lungimea degetului aratator si cea a inelarului.

Studii anterioare au relevat ca expunerea la hormonul masculin testosteron in perioada intrauterina ar putea fi asociata cu diferentele de lungime a degetelor.

La femei, degetele aratator si inelar au in mod obisnuit o lungime aproximativ egala, in timp ce la barbati se observa o diferenta mai mare. Atat persoanele de sex masculin cat si cele de sex feminin sunt expuse in perioada intrauterina la hormonul testosteron.

In urma cercetarii s-a observat ca in cazul a optsprezece seturi de gemene, persoana care era lesbiana avea maini descrise drept "tipic masculine" comparativ cu sora sa heterosexuala.

In cazul a paisprezece seturi de gemeni de sex masculin, mainile persoanei cu inclinatii homosexuale erau usor mai "masculine" in comparatie cu cele ale fratelui sau heterosexual, insa diferenta dintre cei doi nu a fost considerata semnificativa.

"Deoarece gemenii identici, care impartasesc 100% dintre genele lor, pot fi diferiti din punct de vedere al orientarii sexuale, alti factori in afara celor genetici trebuie luati in calcul pentru aceste diferente", a declarat dr. Tuesday Watts, cercetatoare in cadrul departamentului psihologie al universitatii din Essex.

"Studiile sugereaza ca sexualitatea noastra este determinata in uter si depinde de cantitatea de hormon masculin la care suntem expusi sau de modul in care corpurile noastre reactioneaza la acesta, cei expusi la niveluri mai ridicate de testosteron avand sanse mai mari de a fi bisexuali sau homosexuali", a explicat specialista.

"Ca urmare a asocierii dintre nivelurile hormonului si diferenta de lungime a degetelor, analizarea mainilor unei persoane poate oferi un indiciu cu privire la sexualitatea acesteia", a concluzionat cercetatoarea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img