marți, 23 aprilie, 2024

MĂRINIMIE FINANCIARĂ DIN PARTEA PRIMARIEI BARLAD-DOCUMENT

Distribuie:

Publicat:

Joi,23 August, consilierii locali barladeni trebuie sa voteze proiectul ce vizează acordarea sumelor necesare realizarii evenimentelor culturale aferente lunii curente si Septembrie.

Pana aici nimic neobisnuit, doar ca la o banala adunare peste 41.000 de lei ar putea pleca din bugetul local către aceste activitati.

Conform expunerii de motive aflam ca pe data de 27 septembrie, atunci când doresc sa organizeze “ ziua internațională a persoanelor vârstnice”, respectiv sărbătorirea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie au bugetat suma de 20.000 de lei. Aici sunt prinse slujba religioasă, florile si masa pe care ar urma sa o deconteze autoritatea locala.

La o distanta de doua zile pe scena teatrului “ Victor Ion Popa” ar urma sa se joace spectacolul extraordinar “ Tanase..la el acasa” sustinut de artiștii teatrului “ C-țin Tanase” , aici cultura costând 12.000 de lei.

Pe 30 Septembrie, un alt eveniment este trecut cu 8000 de lei. Acesta ar trebui sa aiba loc pe scena instituției de cultura mai sus mentionata. Se va juca piesa “ Improvizații” in interpretarea actorilor de la Teatrul Național din Kiev-Ucraina.

Restul sumelor trecute  pentru celelalte evenimente sunt mici: 500 de lei pentru “ Academia Barladeana”, 300 pentru “ ziua pompierului” si 1000 pentru organizarea unui colocviu istoric.

Dacă la ședinta din luna Iunie un consilier local liberal motiva organizarea unui festival astfel : “ barladenii trebuie sa mai si socializeze”, se pare ca aceasta fraza va fi pusa in aplicare si la aceste activitati. Cu siguranța, contribuabilul obișnuit nu va acces la aceste manifestari cu ștaif, acolo unde in buna tradiție se vor împarți invitații si vor fi prezente rudele sau prietenii celor care au avut parte de ele. Si dacă se va întâmpla lucrul acesta, nu ar fi fost mai bine sa plătiți din banii Dvs aceasta socializare, iar  plătitorilor de taxe si impozite sa le oferiti niște străzi si trotuare asfaltate ? Cu siguranța dacă i-ați fi întrebat acesta ar fi fost răspunsul!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img