vineri, 29 martie, 2024

Magistratii au decis! Vodafone, obligata sa elimine clauzele abuzive din contracte! Compania va inregistra pierderi

Distribuie:

Publicat:

Lovitura dura pentru Vodafone Romania! Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins, printr-o decizie definitiva si irevocabila, apelul inaintat de companie impotriva unei hotarari a Tribunalului Bucuresti (TB).

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti hotarasera, in noiembrie 2015, ca operatorul de telefonie mobila sa elimine mai multe clauze abuzive legate de despagubirile pe care clientii trebuie sa le achite companiei daca reziliaza contractele inainte de expirarea duratei minime a acestora, scrie Profit.ro.

Operatorul va inregistra pierderi semnificative dupa decizia magistratilor, Vodafone Romania fiind nevoit sa refaca toate contractele si sa elimine din ele obligatia clientului de a plati “o despagubire in cazul incetarii contractului inainte de expirarea duratei minime contractuale” si paragrafele conform carora clientul declara, la incheierea contractului, ca “a citit, a inteles si a acceptat clauzele cuprinse contract”.

De asemenea, operatorul trebuie sa elimine prevederile din contract care fac referire la modul de calcul al prejudiciului cauzat, durata minima contractuala si numarul de luni ramase pana la expirarea duratei minime contractuale.

Intr-o hotarare similara, CAB a constatat in octombrie 2017 ca RCS&RDS a inserat clauze abuzive in contractelor de abonament, fapta al carei caracter contraventional a fost constatat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) in iunie 2015. Hotararea este definitiva si irevocabila.

​De asemenea, instanta a constatat si la Telekom Romania Communications (fost Romtelecom), in februarie 2016, ca operatorul a introdus o clauza abuziva in contractele de abonament. Operatorul a atacat decizia la instanta superioara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img