vineri, 29 martie, 2024

Mai multe cazuri de suicid in cazul bolnavilor de cancer

Distribuie:

Publicat:

Un nou studiu indica faptul ca riscul sinuciderii creste semnificativ in primul an dupa diagnosticul de cancer, iar aceasta crestere variaza in functie de tipul de cancer. Publicate in jurnalul Cancer al American Cancer Society, descoperirile indica importanta pentru monitorizarea riscului de sinucidere la pacientii diagnosticati cu cancer, pentru a asigura sustinerea acestora, scrie descopera.ro, care citeaza EurekAlert.

Suicidul este a zecea cauza a decesului in Statele Unite, iar incidenta acestor cazuri este mai ridicata la bolnavii de cancer decat la populatia generala. Pentru a estima riscul suicidului in perioada de un an de la stabilirea diagnosticului de cancer, o echipa formata din Hesham Hamoda de la Boston Children's Hospital/Harvard Medical School si Ahmad Alfaar de la Charité – Universitätsmedizin Berlin, au examinat informatii cu privire la pacientii cu cancer din baza de date Surveillance, Epidemiology, and End Results (SEER), intre anii 2000 si 2014. 

„Este cel mai mare studiu care analizeaza tiparele riscului de sinucidere dupa un diagnostic de cancer in populatia Statelor Unite”, a precizat Anas Saad, autorul principal al studiului de la Ain Shams University din Cairo, Egipt. Dintre cei 4.671.989 pacienti din studiu, 1.585 s-au sinucis in primul an de la diagnostic. Acesta este un risc de doua ori si jumatate mai mare decat in populatia generala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img