vineri, 19 aprilie, 2024

Mai știți chioșcul „Monte Carlo” din Păcurari? Afacere deschisă după Revoluție, îngropată de Finanțe. Vindeau de 1 milion de euro

Distribuie:

Publicat:

Chioșcul „Monte Carlo”, celebru încă din anii ’90, a fost scos la vânzare de către Finanțe. Patronii magazinului au intrat pe pierderi, începând cu anul trecut. Patronul spune că nu renunță la afacere. Contactat telefonic, Marcel Munteanu spune că a fost o neînțelegere cu inspectorii de la Finanțe.

„Ei vând 9 metri pătrați din chioșc. Acolo este altceva. E mult de povestit. Nu au ce să cumpere acolo. Eu rămân tot acolo, nu mă mut. Am să cumpăr tot eu”, a spus Munteanu.

Afacerile mici de cartier din Iași rezistă din ce în ce mai greu. Apariția supermarketurilor LIDL sau Profi, cu produse diversificate și mai ieftine, îngroapă afacerile mici de la colțul blocurilor. Este și cazul chioșcului de pe șoseaua Moara de Foc, cunoscut sub denumirea de „Monte Carlo”, după o reclamă veche la țigări, situat între blocurile 405 și 407. Funcționa încă din perioada anilor ’90. Se adresa clienților din proximitate care nu agreau distanțele lungi până la piață. Vindeau de toate: fructe, legume, țigări, băuturi. De multe ori, prețurile erau ușor mai mari chiar și decât cele din supermarket, dar clientul, din comoditate, prefera chioșcul de la colțul blocului. Acum, din cauza datoriilor înregistrate la bugetul de stat, Finanțele ieșene au scos la vânzare chioșcul administrat de către societatea Alex Tim SRL. Pe data de 14 noiembrie, vânzarea va fi organizată pentru a treia oară, la sediul Finanțelor din A. Panu. La primele proceduri nu s-au prezentat ofertanți. Prețul de pornire a fost stabilit la 4.250 lei.

 

CLICK AICI—–>BZI/.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img