joi, 28 martie, 2024

Mama fotbalistului Emiliano Sala, coechipier cu Ciprian Tatarusanu la FC Nantes, spune ca avionul disparut in care se afla fiul sau e al presedintelui clubului

Distribuie:

Publicat:

Mama fotbalistului Emiliano Sala a declarat că avionul în care se afla fiul său şi care a dispărut de pe radar deasupra Canaului Mânecii i-ar fi aparţinut preşedintelui clubului Cardiff City, informează lefigaro.fr, relatează News.ro.

"Avionul este al preşedintelui clubului Cardiff. Ni s-a spus că avionul a dispărut şi că îl caută. Suntem în contact minut cu minut", a declarat ea postului argentinian C5N.

Avionul privat de mici dimensiuni, de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul Emiliano Sala, a fost dat dispărut, luni seară, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Operaţiunile de căutare au început în zona Alderney, cea mai nordică dintre Insulele Canalului. Sala, coechipier cu Ciprian Tătăruşanu la FC Nantes, se îndrepta din Franţa spre Ţara Galilor, unde semnase un contract cu echipa Cardiff City.

Piper Malibu este un monomotor care poate transporta şase persoane, pilotul şi cinci pasageri. Presa internaţională a scris că în avionul dispărut se aflau Sala, pilotul şi încă o persoană.

Autorităţile din Insula Guernsey au anunţat că două ambarcaţiuni şi cinci aparate de zbor au cercetat o suprafaţă de o mie de mile pătrate în apele Canalului Mânecii, fără a se da de urma avionului dispărut.

Avionul a plecat de la Nantes luni, la ora locală 19.15 cu direcţia Cardiff, zburând la o altitudine de 5.000 de picioare (1.650 de metri). După ce a depăşit Insula Guernsey, a cerut să coboare, iar contactul cu avionul s-a pierdut când acesta era la o altitudine de 2.300 de picioare. Apelul primit de Garda de Coastă din Guernsey privind dispariţia aparatului a fost primit la 20.23. Estimarea a fost că avionul a dispărut la 15 mile nord de Guernsey. Două elicoptere, unul francez, cu baza la Cherbourg şi unul britanic, au început imediat căutările, dar le-au oprit la ora 02.00 din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (vânt, valuri, vizibilitate redusă). Căutările au fost reluate la ora 08.00 şi continuă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img