joi, 28 martie, 2024

Mama lui Radu Mazare a rupt tacerea

Distribuie:

Publicat:

Radu Mazare, in prezent incarcerat la Penitenciarul Rahova, a fost vizitat, vineri dimineata, de catre mama sa. Gabriela Victoria Mazarea anuntat ca de saptamana viitoare, fostul primar al Constantei ar putea fi dus la munca, in inchisoare existand mai multe sectii de reparatii auto, tamplarie.

“Suntem actori foarte buni, el vrea sa nu ma faca sa sufar, si eu la fel. Ne zambim. Eu il incurajez spunandu-i ca o sa treaca, ca poate s-or schimba lucrurile intre timp, nu stim ce se intampla, el imi ureaza sanatate, ca am nevoie. Roxana vien spre sfarstiul lunii (din Magadascar -n.r.), asta cu rochia, cu inelele, e sarcina lui Mihai, fratele lui Radu. Nu ai ce sa pregatesti pentru nunta. Meniu, nimic, zero. Chiar l-am intrebat si eu, ca sotul meu, in 1975, cand Radu avea vreo sapte ani, a pus niste vin in sticle si pe etichete a scris “se va deschide la nunta lui Radu”. Si acum l-am intrebat, poti sa ceri aprobarea sa deschidem o sticla de aia? Nu se poate”, a declarat Gabriela Victoria Mazare, mama lui Radu Mazare, la iesirea din penitenciar.

Femeia a spus ca fostul primar ar vrea sa-si sarrbatoreasca ziua de nastere, care e pe 5 iulie, alaturi de familie, daca solicitarea ii va fi aprobata de penitenciar.

“Nu stiu inca cine vor fi nasii. Isi doreste pe cineva, dar nu pot sa va spun. O sa va spuna el, daca e cazul. Pe 5 iulie, e ziua lui de nastere si vrea sa o serbam, daca se poate, pentru ca de regula nu se poate decat doua persoane. El a facut cerere pentru cinci, pentru fratii lui, pentru mine, pentru fiul lui si Roxana, pentru ziua lui, care se sarbatoreste doar in sensul ca stam la o masa, fata in fata, nu ne privim prim geam ca acum, dar nu stie inca. La capitolul asta, am avut mult de munca cu el in ultimii ani, sa-l lamuresc, sa se insoare. Orice mama isi doreste copilul insurat. Dar lumea s-a schimbat, voi, tinerii, acuma nu mai puneti pret pe hartia aceea. La nepoti? Doi am, un baiat, Raducu, si o fetita a lui Alexandru. Apropo de insuratoare, am mai discutat lucrul asta de mai multe ori, cred ca acuma o si iubeste ca sunt impreuna de ani de zile, eu o fata foarte buna si nu am cuvinte sa-i multumesc ca e alaturi de el in situatia asta grea in care este. E de apreciat pentru ca va puteti gandi ca multe fete ar face, la perspectiva pe care o are Radu, de a sta nu stiu cati ani in puscarie. Ce stiu e ca o si iubeste, dar si din respect pentru ea. A vrut sa faca un gest care sa-i compenseze intr-un fel aceasta daruire a Roxanei”, a mai spus mama fostului edil.

Gabriela Victoria Mazare a anuntat ca Radu Mazare si iubita lui vor fi si nasi de cununie pentru un cuplu. “E un domn, nu stiu ce este, jurist, l-a cunoscut in camera, are o prietena, nu stu amanunte, si daca tot a fost vorba de insuratoare, nu stiu motivele, s-a gandit si domnul acesta sa se insoare”, a completat femeia.

Ea a declarat ca Radu Mazare citeste toata ziua, insa nu se prea uita la televizor deoarece colegii sai de celula, de origine turca, prefera serialele turcesti.

“La televizor se uita mai putin, el seriale nu urmareste. De obicei se uita la National Geographic, la History, dar cei cu care e acuma sunt niste turci, ei se uota la seriale turcesti, el citeste. Mi-a spus ca a fost primit foarte bine. Chiar si cei cu care e in camera. Nici nu intra in contact cu foarte multa lume. Ca sa iasa afara, e un perimetru care e destul de mic, pur si simplu se invarte in cerc acolo, ca altfel ca sa faca miscare nu are cum, e betonat, el ar mai face exercitii, sa mearga in cap, sa nu stiu ce, dar e betonat, nu are cum sa faca asta. Se invarte in cerc acolo, doua ore. In rest, se vede mia putin. S-ar putea de saptamana care vine, nu stie exact, sa-l duca la munca si el isi doreste. Ei au mai multe sectii, ceva reparatii auto sau la tamplarie“, a mai spus ea.

O comisie a Penitenciarului Rahova a decis, dupa ce ce s-a incheiat perioada de carantina pentru Radu Mazare, ca fostul primar al Constantei sa ramana in aceasta unitate de detentie, in regim inchis, pana in anul 2021, a precizat, pentru MEDIAFAX, fratele lui Mazare, Mihai. Potrivit lui Mihai Mazare, fostul edil se afla in celula cu trei persoane, doi cetateni de origine turca si un roman.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img