marți, 16 aprilie, 2024

Mancam cele mai putine legume din Europa,insa suntem cel mai in forma popor

Distribuie:

Publicat:

In Malta sunt cei mai multi obezi din UE, arata cel mai recent raport al Eurostat, in timp ce in Romania sunt cei mai putini.

Statistica arata ca 15,9% dintre adultii care locuiesc in UE sunt obezi; cei mai multi sunt varstnici si mai putin educati, arata ziare.com, care citeaza Medical Xpress. In Malta, mai bine de un sfert din populatie, adica 26%, este obeza. Urmeaza, in ordine, Letonia si Ungaria.

Marea Britanie, tara unde se respecta recomandarea de a se consuma cinci portii de fructe si legume zilnic, se afla pe locul 5 in topul obezitatii, cu 20,1%. Romania se afla pe ultimul loc la consumul de fructe si legume, insa rata obezitatii e de doar 9,4%. Suntem inaintea Italiei (10,7%) si Olandei (13,3%).

De mentionat e ca, dintre cei considerati obezi, doar 5,7% au varste cuprinse intre 18 – 24 de ani. In grupa de varsta 65 – 74 de ani sunt 22,1% obezi. Legatura intre obezitate si educatie este certa, a cincea parte dintre obezi avand si o educatie precara. Din categoria celor cu studii superioare, doar 11,5% sunt obezi, mai arata raportul.

Eurostat defineste obezitatea ca avand un index de masa corporal mai mare de 30. Obezitatea vine “la pachet” cu o serie intreaga de boli, cum ar fi cele cardiace, diabetul, dar si mai multe tipuri de cancer.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img