joi, 18 aprilie, 2024

Mancam sau nu cartofii incoltiti? Ce spun cercetatorii

Distribuie:

Publicat:

De multe ori am auzit oameni vorbind despre acest subiect, insa de fiecare data parerile erau impartite. Daca unii sunt de parere ca este periculos sa mancam cartofi incoltiti, deoarece sunt toxici, altii spun ca nu-i nimic in neregula cu ei. Pentru toti cei care s-au intrebat macar o data care este adevarul.

Ei bine, aproape ca de fiecare data, adevarul e undeva la mijloc – intr-adevar, acei muguri albi-verzui, care apar pe cartofi sunt toxici. Insa, pentru ca o persoana sa se imbolnaveasca, ar trebui sa manance foarte multi cartofi incoltiti, ceea ce nu este cazul.

Mugurii care apar pe cartofi sunt considerati toxici deoarece contin o substanta ce ne poate afecta sistemul nervos, daca este consumata in exces. Totodata, e bine de stiut ca pe masura ce cartofii incoltesc, ei tind sa contina mai mult zahar.

Mancam sau nu cartofii incoltiti?

Daca coaja a inceput sa arate rau, nu il mai mancam. Daca acel cartof arata in continuare in regula, ii indepartam mugurii si il putem manca in siguranta.

Atentie si la petele verzui de pe cartofi! Acele zone nu trebuie consumate, deoarece contin, la randul lor, substante toxice. Totusi, daca acea parte este indepartata, cartoful poate fi consumat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img