marți, 23 aprilie, 2024

Mancarea comandata acasa poate fi contamnata daca e gatita de un bucatar infectat cu COVID-19?

Distribuie:

Publicat:

Mâncarea comandata poate fi contamnata? Chiar dacă cina dvs. comandata a fost pregătită de un bucătar care are COVID-19, nu este nevoie să vă faceți griji pentru riscul de infecție, potrivit unui expert în viruși.

„Bucătăriile restaurantelor pot fi unul dintre cele mai sigure locuri in acest focar de coronavirus, deoarece practică deja protocoale stricte de igienă pentru a evita îmbolnăvirile transmise de alimente”, a declarat Paula Cannon, profesoară de microbiologie moleculară și imunologie la Keck School of Medicine de la Universitatea din sudul Californiei, în Los Angeles.

„Proprietarii iau acest lucru extrem de în serios și își monitorizează personalul pentru simptome și încurajează respectarea cea mai strictă a tuturor procedurilor de igienă a alimentelor”, a spus Cannon într-un comunicat de presă al universității.

Mâncarea comandata poate fi contamnata?

Chiar dacă un bucătar bolnav îți pregăteste pizza, burgerul și se juca pe mâncare – „ceea ce cred că este extraordinar de puțin probabil să se întâmple”, a spus Cannon – există și garanții suplimentare pe care le puteți adopta acasă.

De exemplu, ea a subliniat că este ușor să omori noul coronavirus cu căldură. Așa că reîncălzirea mesei când ajungeți acasă ar trebui să va ofere un plus de liniște, a spus Cannon.

Dacă sunteți încă neconvins, cumpărați mâncare pentru a o mânca a doua zi și păstrați-o la frigider sau la congelator, a sugerat ea. Timpul, precum și căldura, omoară noul coronavirus.

Ești îngrijorat de faptul că virusul poate rămâne pe exteriorul recipientelor de livrare? Transferați mâncarea într-un recipient curat și asigurați-vă că vă spălați mâinile înainte de a mânca, a recomandat Cannon.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img