joi, 28 martie, 2024

Mancarea perfecta pentru sezonul rece. Sigur nu stiai asta

Distribuie:

Publicat:

Mancarea perfecta pentru sezonul rece. Sigur nu stiai asta. Este o reteta simpla care nu necesita foarte multa experienta in bucatarie. Supa crema de praz si cartofi este ideala pentru mesele de pranz din perioada rece. Aceasta contine atat nutrienti, cat si grasimi necesare bunei functionari a organismului. Trebuie insa folosita o cantitate foarte mica de ulei.

Ai nevoie de: 1 lingura de ulei de alune sau orice alt ulei vegetal, 2 linguri de unt, 1 praz curatat si taiat marunt, 250 g cartofi curatati si taiati cuburi, 1 l supa de pui, 250 g apa, sare, piper macinat, patrunjel, 100 g branza razuita.
Modul de preparare este foarte simplu si rapid

Se incalzesc untul si uleiul. Se adauga prazul si se lasa 3 minute. Se amesteca din cand in cand. Intre timp se taie cartofii. Se pun supa, sarea, apa si piperul si, la final, cartofii. Se lasa sa clocoteasca. Dupa 12 minute se reduce focul. Se serveste cu patrunjel si cu braza razuita.

Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie in bucati de marime potrivita.

Uleiul de masline se pune intr-o oala mai mare si se da pe foc. Se adauga ceapa si se soteaza 6-8 minute. Se adauga toate tipurile de ardei si se mai lasa 3-4 minute. Se amesteca si se adauga usturoiul, condimentele si sarea. Se mai lasa maximum un minut. Se adauga apoi cuburile de dovleac si supa si se lasa pana clocoteste, aproximativ 20-25 de minute. Se ia de pe foc.

Toata compozitia se pune intr-un blender si se paseaza pana devine cremoasa. Apoi, se pune inapoi in vas pe foc mic si se adauga sucul de portocala si de limeta. Se mai pune sare dupa gust. Se poate servi cu seminte de dovleac deasupra. Se poate pastra la frigider pentru 5 zile si la congelator si pentru 5 luni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img