miercuri, 24 aprilie, 2024

Manuel Montoya Fernandez, noul antrenor al naționalei masculine de handbal

Distribuie:

Publicat:

Federaţia Română de Handbal l-a prezentat vineri pe noul selecţioner al naţionalei masculine. Este vorba despre Manuel Montoya Fernandez, cel care îl urmează în funcţie pe Xavier Pascual. Noul antrenor va avea ca principal obiectiv calificarea la Campionatul European din 2020, scrie Mediafax.

Primul meci oficial pentru Manuel Montoya Fernandez pe banca tehnică a României va fi la sfârşitul lunii octombrie, în deplasare cu Franţa, în cadrul grupei 6 preliminare de calificare la Campionatul European din 2020.

Noul selecţioner este născut în Barcelona şi a fost recomandat chiar de fostul antrenor al României, Xavier Pascual. Montoya (59 ani) este liber de contract, iar în 2012 a fost la Jocurile Olimpice de la Londra, unde a încheiat pe locul 7 cu naţionala Spaniei, din postura de antrenor secund. Catalanul a câştigat de două ori Cupa EHF cu Granollers în 1995 şi 1996 şi mai are alte cinci prezenţe cu Spania la turneele finale. De altfel, Montoya a obţinut titlul de campion mondial în 2013, tot ca antrenor secund.

Îniantea de a ajunge la naţionala României, Montoya a fost secundul lui Valero Rivera şi în Qatar, ajungând cu această naţională în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice de la Rio 2016. De asemenea, a câştugat medalia de argint la Mondialul din 2015.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img