marți, 16 aprilie, 2024

Mare atentie! Noua metoda prin care hackerii pot afla parola. Este uluitor

Distribuie:

Publicat:

Vești proaste! Hackerii au reușit să se folosească de o nouă metodă pentru a afla parolele victimelor!

Phishing-ul este una dintre cele mai populare metode, iar multe persoane au început să fie mai atente pe ce fel de site-uri îşi oferă datele personale. Tocmai din această cauză, hackerii ar putea folosi în curând tehnici noi, precum ascultatul felului în care îţi tastezi parola.

Un studiu recent publicat de Universitatea Cambridge din Anglia şi Universitatea Linköping din Suedia arată că hackerii se pot folosi de undele de sunet produse de degetele utilizatorului care ating ecranul telefonului, acestea fiind trimise microfonului.

Evident, acest lucru presupune ca persoana în cauză să aibă acces la microfonul smartphone-ului tău, infectându-l cu un malware, un lucru care nu este tocmai uşor, arată ubergizmo, citat de Adevărul.

Algoritmul folosit de cercetători a reuşit să afle parolele de patru cifre introduse în 31 din 50 de cazuri, având nevoie de numai 10 încercări. Cel mai probabil, parolele lungi ar reprezenta o provocare mai mare, însă simplul fapt că o parolă poate fi dezvăluită prin felul în care tastezi este îngrijorător.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img