News Flash:

Marea Britanie refuza categoric cotele de refugiati impuse de UE

10 Septembrie 2015
1013 Vizualizari | 1 Comentarii
Premierul britanic David Cameron a reafirmat miercuri ca nu doreste sa auda vorbindu-se de cotele de refugiati, in timp ce presedintele Comisiei Europene a prezentat un plan de primire a refugiatilor care se afla in prezent in sudul Europei.

Acest plan, destinat sa repartizeze de urgenta 160.000 de refugiati, nu vizeaza Regatul Unit, scutit de regulile comunitare in materie de imigratie. Dar opozitia laburista a cerut din nou miercuri ca Regatul Unit sa participe la aceasta, o revendicare respinsa de Cameron.

"Daca toata atentia se concentreaza pe cote de redistribuire a refugiatilor in Europa, aceasta nu va solutiona problema", a declarat el in cursul unor intrebari saptamanale in fata Parlamentului, apreciind de asemenea ca "aceasta trimite oamenilor mesajul ca este o idee buna sa se urce la bordul unui vapor pentru a face un voiaj periculos" spre Europa.

"Europa trebuie sa-si gaseasca propriile raspunsuri pentru tarile care fac parte din Schengen. Regatul Unit, care are propriile frontiere, are posibilitatea sa ia decizii suverane", a adaugat el.

Premierul conservator s-a angajat luni sa primeasca 20.000 de refugiati in cinci ani in Regatul Unit, care provin din tabere ce se afla la granita siriana cu Turcia, Iordania si Libanul.

Intrebat in legatura cu numarul refugiatilor care ar fi primiti in acest an, David Cameron a refuzat sa dea o cifra, dar a afirmat ca "nu exista o limita privind numarul persoanelor care vor putea veni in primul an".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0674 (s) | 24 queries | Mysql time :0.011362 (s)