vineri, 29 martie, 2024

Marea Britanie. Se cere pedepsirea soferilor care depasesc limita de viteza si cu „o mila la ora”

Distribuie:

Publicat:

Este posibil ca soferii din Marea Britanie sa plateasca amenzi chiar si daca depasesc limita de viteza cu doar o mila la ora. Este cerinta sefului Politiei Rutiere din Regatul Unit, Antony Bangham, potrivit Daily Mail. Acesta spune ca marja de 10% de depasire a vitezei legale pentru care azi nu se percep amenzi trebuie sa dispara cat mai repede. Mai mult, acesta cere pedepsirea drastica a soferilor care se abat de la lege, cu amenzi si puncte de penalizare, si nu doar trimiterea acestora la cursuri de legislatie rutiera.

Avertizarile lui Bangham vin dupa ce s-a consatat o crestere a deceselor pe soselele din Marea Britanie, mai scrie Daily Mail.

Potrivit politicilor actuale ale politiei, soferii nu sunt opriti sau amendati daca depasesc viteza legala cu pana la 10%. De asemenea, li se acorda intelegere daca depasesc acest nivel cu 2 mile la ora. Asta inseamna ca un sofer poate merge cu 68 de mile la ora, intr-o zona unde limita este de 60 de mile si cu 35 mph intr-o zona cu limita de 30 de mph.

Daca aceasta limita este depasita cu doar cateva mile la oram soferii sunt obligati sa faca un curs de legislatia rutiera cu privire al viteza, in loc sa le fie acordate puncte de penalizare.

Seful Politiei Rutiere spune ca astfel soferii au ajuns sa nu se mai teama ca vor fi prinsi depasind viteza.

El a spus ca aceste cursuri sunt peste norma admisa si ca trebuie mai multe puncte de penalizare, amenzi si urmariri penale pentru soferii care incalca legea.

Bangham a propus sefilor din politie ca doar soferii care depasesc viteza in marja celor 10 procente sa fie trimisi la cursuri. Toti ceilalti sa se confrunte automat cu amenzi si puncte de penalizare. Cea mai recenta cifra a Departamentului pentru Transport arata ca in 2016 au fost raportate 1.792 de decese rutiere – cu 4% mai multe decat in 2015 si cel mai mare numar anual din 2011. Bangham a spus ca doreste sa aiba cele mai sigure drumuri din lume si ca nu exista niciun motiv pentru care politia sa nu reduca la zero numarul de decese rutiere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img