vineri, 29 martie, 2024

Marfa pentru DNA! Situatie EXPLOZIVA la Consiliul Judetean! Se fac presiuni uriase pentru plata unor facturi ilegale

Distribuie:

Publicat:

Situatie exploziva la Consiliul Judetean Iasi. Apropiatii presedintelui Maricel Popa fac presiuni uriase pentru plata unei facturi de 40.000 lei, catre Asociatia Somelierilor din Romania. 

Despre ce este vorba? 

Consiliul Judetean a aprobat suma de 40.000 lei pentru a sustine evenimentul Wine Culture, care a fost programat in week-end la Palatul Culturii Iasi. 

In schimbul unui parteneriat, CJ trebuia sa plateasca organizatorilor suma de 40.000 lei. Numai ca surpriza insa. Pe afisul evenimentului, nu apare nicaieri la parteneri Consiliul Judetean Iasi. Apar sponsorii, organizatorii, partenerii media, dar ca partener apare doar Primaria Municipiului Iasi. Municipalitatea nu a dat niciun ban pentru acest eveniment, dar le-a permis organizatorilor, Asociatia Somelierilor din Romania, sa monteze mai multe bannere in Iasi.  

Tocmai de aceea, reprezentantii Directiei Juridice din Consiliul Judetean au refuzat sa avizeze plata facturii de 40.000 lei catre organizatorii Wine Culture. 

“Atat timp cat numele CJ nu apre pe lista oficiala a partenerilor nu putem aviza aceasta plata”, ar fi spus Maria Poraico, sefa Directiei Juridice, din Consiliul Judetean Iasi. Numai ca Mihai Popescu, consilierul personal al lui Maricel Popa si vicepresedintele CJ, Romeo Olteanu, fac presiuni uriase pentru avizarea acestei plati. 

De ce sunt aceste presiuni? 

Pentru ca din acesti bani ar trebui platite ziarele si televiziunile care au promovat evenimentul.  

Problema este ca aceasta plata nu trebuie facuta pentru ca nu respecta prevederile legale din cel putin 2 motive. In primul rand, Consiliul Judetean nu a fost trecut pe lista partenerilor, asa cum se poate observa foarte usor de pe afisul evenimentului.

In al doilea rand, aceasta plata este ilegala pentru ca din banii Consiliului Judetean nu pot fi finantate acele activitati care aduc profit si care au si alte surse de finantare in afara de banii partenerilor. La evenimentul Wine Culture, s-au platit bilete de intrare, iar pretul pentru a degusta un pahar de vin era 20 de lei. In aceste conditii, este evident ca organizatorii nu mai pot primi bani de la Consiliul Judetean pentru acest proiect.  

Mai mult decat atat, referatul de necesitate pentru a aproba acest proiect a fost intocmit la cateva luni distanta de la momentul trecerii lui prin Comisia de Agricultura din CJ. 

Care este motivul pentru aceasta intarziere? Nimeni nu a vrut sa intocmeasca un referat de necesitate pentru o plata care era ilegala evident. Pana la urma, aceste referat a fost intocmit de oamenii de incredere ai lui Maricel Popa, Elena Arvinte si Marieta Afilipoaie. Interesant este ca cele doua au fost rasplatite probabil si in aceasta perioada participa la un curs de perfectionare la Monaco. Totul pe banii Consiliului Judetean, totul din bani publici! Vom reveni!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img