vineri, 19 aprilie, 2024

Margaretele utile in tratarea hemoroizilor sau viermilor intestinali

Distribuie:

Publicat:

Flori de primavara-vara, margaretele au proprietati antiseptice, coagulante, anal­­­gezice si anti­inflamatoare, fiind folosite in medicina populara pentru tratarea racelilor, afectiunilor oculare, hemo­roizilor si viermilor in­testinali. Pentru cazurile de raceala, gripa, purificarea sangelui, curatarea plamanilor, bronsita, astm, sinuzita, faringita si laringita cronica puteti incerca urmatoarea reteta de salata: 30 de plante proaspete, culese din locuri cat mai putin atinse de poluare, spalate bine si taiate ca orice alta planta pentru salata, se amesteca cu 2 lingurite de otet de mere sau suc proaspat de lamaie, o lingurita de miere, 3 lingurite de apa, o legatura de patrunjel maruntit, sare si piper dupa gust. Salata se consuma de 2 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. in scop profilactic se face o cura de 10 zile, iar pentru tratarea afectiunilor amintite mai sus, se face o cura de 30 de zile.

Pentru a elimina viermii intestinali si colicile, intr-o cana cu apa fierbinte se pun 2 lingurite de planta maruntita (flori si frunze) si se lasa la infuzat pentru 4 ore, dupa care se strecoara si se consuma cate o lingura, de 3-4 ori pe zi, inaintea meselor principale, timp de 14 zile. Bolile de piele, ranile, escarele se pot ameliora si trata daca se foloseste urmatorul remediu: o mana de flori se maruntesc si se freaca cu o lingura de lemn intr-un bol de cristal, sticla sau lemn pana se obtine o pasta, dupa care se adauga 5-6 linguri de ulei de masline, se omogenizeaza si se pune la frigider pentru 5-6 ore, dupa care se aplica pe zonele afctate si se lasa sa actioneze pentru 3-4 ore, dupa care se clateste cu apa calduta sau infuzie concentrata de musetel, galbenele, pelin sau o combinatie din cele trei plante.

Pentru a pastra sanatatea pielii, se face o infuzie din cate o lingurita de flori de margarete, trandafiri, iasomie, crini albi, menta si flori de tei, la 500 ml de apa fierbinte. Se lasa la infuzat jumatate de ora, dupa care se strecoara, se adauga o lingurita de vin rosu natural, se omogenizeaza si se pastreaza la frigider pentru 10 zile. Lotiunea se aplica pe fata curata cu ajutorul unui tampon demachiant, de 2-3 ori pe zi, timp de 10 zile, dupa care se face pauza 10 zile, apoi se poate relua. Lotiunea ajuta la tonifierea pielii, mentine elasticitatea, combate ridurile, acneea, hidrateaza si calmeaza pielea iritata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img