marți, 19 martie, 2024

Martin Slabbert de la Prime Kapital recunoaste ca ar putea renunta la proiectul Silk District: “Nu toate proiectele anuntate vor fi si construite”

Distribuie:

Publicat:

Nici nu au finalizat tranzactia pentru terenul pe care ar urma sa construiasca un proiect imobiliar, dar îl anunta deja. Astfel de dezvoltatori si-au facut aparitia pe fondul cererii tot mai mari pe segmentul rezidential ai majorarii preturilor terenurilor din Bucuresti, Iasi si marele orase din tara. Nu toate aceste planuri vor ajunge sa fie transformate însa în realitate, recunoaste Martin Slabbert, fondator al fondului de investitii NEPI si actual CEO al companiei de dezvoltare imobiliara si de investitii Prime Kapital.
 

"Vedem companii care cumpara optiuni pentru terenuri, anunta planuri mari, care chiar aduc buldozere pe teren doar pentru a putea strânge fonduri si pentru a demara proiectul. Dar nu toate proiectele vor fi construite. Noi ne concentram pe calitate pentru ca suntem jucatori pe termen lung", a declarat, potrivit Ziarul Financiar, Martin Slabbert.

Acesta a mai explicat ca unii dezvoltatori profita de cererea ridicata de pe piata rezidentiala pentru a-si maximiza marja de profit.
Astfel, Martin Slabbert recunoaste implicit si faptul ca proiectul Silk District, de pe Calea Chisinaului, din Iasi, ar putea sa nu mai fie construit. Nici nu este de mirare acest lucru, din moment ce proiectul nu poate obtine autorizatia de demolare pe vechile cladiri si nici de constructie pentru noile cladiri, din moment ce terenul este intr-un litigiu! 
Proprietarul Teba Iasi Industry SA a incheiat anul trecut un antecontract pentru vanzarea activelor, suma vehiculata fiind de aproape 30 de milioane de euro. La prezentarea oficiala a proiectului, reprezentantii Prime Kapital au ras cand au fost intrebati despre situatia contractului.
Pe rolul Judecatoriei Iasi exista dosarul nr. 24869/245/2018, in care este contestat dreptul de proprietate asupra terenului mentionat a societatii Teba Industry SA. In baza unei Hotarari de Guvern din 1990, Societatea Tomiris SA a preluat activele Intreprinderii de Matase Victoria. Apoi, Tomiris SA si-a schimbat denumirea in Teba Iasi Industry SA. Contestatarii vanzarii considera ca terenul nu poate fi instrainat, deoarece nu au fost respectati pasii de privatizare si angajatii au fost concediati. Deci, terenul ar trebui sa intre in poseisia Statului. Si primarul Mihai Chirica a intervenit cu o declaratie conform careia municipalitatea nu va renunta la terenul de pe Calea Chisinaului, daca instanta va oferi aceasta solutie. 
Pana cand instantele de judecata nu vor da un verdict definitiv in acest dosar (asta va dura cel putin cativa ani), Primaria nu poate elibera avizele de demolare a cladirilor vechi aflate pe platforma TEBA si implicit de construire a proiectului imobiliar Silk District.

Proiectul Silk District este operat, la Iasi, de societatea comerciala Prime Kapital, membra a Fondului de Investitii MAS REAL ESTATE INC (MASPLC), din care mai fac parte firmele:

Absa Asset Management Pty Ltd (Investment Management)
The Vanguard Group Inc.
Stanlib Asset Management (Pty) Ltd
Saniam Investment Management (Pty) Ltd
Investec Asset Management (Pty) Ltd

Alexander Forbes Investments Ltd
Stanlib Multi-Manager Ltd
Prudential Investment Managers (South Africa) Pty Ltd
Momentum Asset Management Pty Ltd
Old Mutual Investment Group (Pty) Ltd.

Conducerea fondului este asigurata de:

Malcolm Levy
Ronald Spencer
Karen Tiplady
Paul Osbourn
Jaco Jansen
Jonathan Knight
Pierre Goosen
Glynnis Carthy
Werner Alberts
Melt Hamman

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img