joi, 28 martie, 2024

Marturia emotionanta a surorii politistului ucis de Lepa, dupa ce ucigasul s-a sinucis

Distribuie:

Publicat:

Ucigasul politistului din Timis s-a sinucis in spatele gratiilor. Ionel Marcel Lepa a fost gasit inconstient de gardieni in grupul sanitar, iar manevrele de resucitare au fost zadarnice.

Incidentul este investigat de o comisie a inchisorii si de procurori. Ancheta merge mai departe si la Inspectoratul de Politie din Timis, unde se verifica daca actiunea de prindere a lui Lepa, in timpul careia si-a pierdut viata agentul Cristian Amariei a fost bine organizata. In spatiul public, au aparut informatii ca politistii trimisi sa il prinda pe Lepa nu stiau cat este de periculos.

Ionel Lepa s-a spanzurat in baia celulei

Ionel Marcel Lepa era incarcerat, in carantina, in Penitenciarul din Timisoara inca de joi. Urma sa ramana acolo 20 de zile, apoi sa fie transferat intr-un compartiment de maxima siguranta. Statea singur in celula.

Gardienii l-au gasit, inconstient, in grupul sanitar pe detinut in jurul orei 6 si jumatate. Pana la sosirea Ambulantei, personalul medical a inceput resuscitarea.

Ioana Cozan, Serviciul de ambulanta Timis: “Pacientul era in stop cardio-respirator secundar tentativei de suicid prin asfixiere mecanica. S-au initial masurile de resuscitare avansata, timp de 42 de minute fara rezultat.”

O comisie a penitenciarului investigheaza incidentul. La fel si procurorii – care trebuie sa stabileasca daca gardienii care il pazeau si-au facut treaba.

Sorin Dumitrascu, presedinte FSANP: “Este foarte greu sa previi astfel de incidente avand in vedere ca nu este voie sa faci supraveghere continua si anumite spatii din camera nu pot fi supravegheate deloc, cum ar fi baia si spatiile acestea sanitare.”

Sora politistului ucis: “Nu realizam ce s-a intamplat

Ion Marcel Lepa este considerat responsabil de uciderea politistului Cristian Amariei. Agentul sef principal, de la postul de politie Recas, a fost impuscat mortal acum 8 zile in timp ce incerca, impreuna cu trei colegi, sa il captureze pe individul dat, la acea vreme, in urmarire generala.

Sora politistului ucis: “Nu realizam ce s-a intamplat. Noi, de cand s-a intamplat, suntem toti impreuna. Ne adunam in fiecare zi doar ca sa ne treaca, sa ne putem consola unul pe altul.”

Dupa ce l-a impuscat mortal pe politist, Lepa a stat ascuns doua zile. Cand l-au gasit politistii, in casa unei cunostinte, nu s-a opus arestarii.

Dupa arestare, barbatul a stat doua zile la spitalul din Timisoara – unde doctorii i-au extras din corp doua gloante. Cat a fost internat, Lepa a refuzat sa manance pentru ca sa nu fie nevoie – spun medicii – sa fie escortat de politisti la grupul sanitar.

Intre timp, ancheta ceruta de seful Politiei Romane la IPJ Timis este in plina desfasurare. Verificarile urmeaza sa stabileasca daca operatiunea de capturare a lui Lepa, soldata cu moartea politistului, a fost corect organizata.

In spatiul public, au aparut indicii ca agentii nu stiau cat de periculos era Lepa. Sindicalistii din politie acuza si ca agentii au fost trimisi in misiune fara arme performante si veste antiglont.

Cristian Danciu, lider Sindicat SNAP Timis: “La nivelul conducerii IGPR si al Ministerului nu le pasa de noi, habar nu au ce se intampla in strada cu muritorii de rand. N-a avut loc nici o schimbare in ultima saptamana si sansele ca schimbarile sa fie efectiv de bun augur in Politia Romana sunt foarte reduse.”

Pe de alta parte, deputatul PNL Florin Roman a depus la Parlament, in procedura de urgenta, o initiativa legislativa care prevede inchisoare pe viata pentru cei care ucid politisti in misiune.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img