vineri, 29 martie, 2024

Masacru intr-un spital de PSHIATRIE din Romania

Distribuie:

Publicat:

Un pacient in varsta de 38 de ani, internat joi seara in spital, a ucis 4 bolnavi si a ranit alti 9. Acesta a intrat cu un stativ de perfuzii in doua dintre saloane si a atacat pacientii care se aflau acolo.

Ranitii au fost transportati de urgenta cu mai multe ambulante la Spitalul de Urgenta din Buzau. Patru dintre acestia au traumatisme craniene grave. Conform news.ro, loviturile au fost atat de puternice incat le-ar fi zdrobit capetele.

Viorica Mihalescu, directoarea spitalului: „Azi noapte in jurul orei, 3-3:30, unul dintre pacientii internati in sectia Sapoca, pe sectia de acuti, intr-un episod psihotic, si-a agresat colegii de salon si pacientele dintr-un salon vecin. Cei 10 pacienti cu traumatisme au fost transportati la unitatea de primiri urgente, unde s-a mai inregistrat un deces. Barbatul este in continuare la noi in spital.”

Doi barbati sunt in coma, iar starea celorlalte sapte victime este ceva mai buna. Pacientii au peste 60 de ani.

Victimele au probleme psihice, in general dementa, ceea ce le-a impiedicat sa reactioneze in momentul atacului.

Autoritatile au inceput cercetarile pentru a stabili cu exactitate modul in care s-a petrecut totul.

Atacatorul are 38 de ani si este din Sageata, judetul Buzau, internat voluntar cu sevraj etilic. Barbatul a fost incatusat de un echipaj de politie ce sosise pentru a interna un scandalagiu.

Medicul Adrian Zoican de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Buzau a declarat, duminica, pentru News.ro, ca victimele au fost agresionate cu un corp contondent, avand leziuni la nivelul extremitatii cefalice.

”Duminica dimineata, au fost adusi la SJU Buzau, zece pacienti dintre care trei in coma. Unul dintre pacienti a fost declarat decedat in urma manevrelor de resusictare care nu au dat rezultat. Victimele prezinta agresiuni la nivelul extremitatii cefalice. Unii dintre ei sunt in stare grava. In afara celor in coma, restul prezinta leziuni la nivelul calotei craniene si a fetei. Majoritatea vor ajunge la Bucuresti pentru ca e nevoie de Neurochirugie. Primul a plecat cu elicopterul la Floreasca, mai avem aviz de transfer de la spitalele Pantelimon si Bagdasar”, a declarat Zoican, conform news.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img