joi, 18 aprilie, 2024

Masca cu bicarbonat care iti schimba radical tenul

Distribuie:

Publicat:

Bicarbonatul de sodiu ii confera acestei masti o serie de caracteristici uimitoare. Are efect exfoliant, indeparteaza stratul de celule de piele moarta si curata in profunzime pielea. Lasa pielea mai fina, mai catifelata, mai curata si mai proaspata inca de la prima utilizare.

Mierea detine proprietati antibacteriene, fiind astfel ideala pentru tratarea si prevenirea acneei pe cale naturala. Deoarece abunda si in antioxidanti, mierea este excelenta si pentru incetinirea procesului de imbatranire. Are o actiune blanda, fiind adecvata inclusiv tenului foarte sensibil. Intinereste porii si lumineaza tenul, conferindu-i un aspect mai tanar.

Modul de preparare a mastii faciale exfoliante:

Ingrediente:

• 4 linguri bicarbonat de sodiu

• 1 lingura de miere

• 2 lingurite de apa (sau mai putin, in functie de consistenta dorita)

Preparare:

1. Toarna bicarbonatul de sodiu intr-un recipient curat din sticla, apoi adauga peste el si mierea. Toarna treptat cantitati mici de apa si amesteca viguros pentru a obtine un amestec de consistenta unei paste groase.

2. Aplica pasta pe tenul curat, avand grija sa eviti zona ochilor si zona narilor. Lasa pasta sa se usuce pe piele timp de 10-15 minute. Pielea se va strange putin si este posibil sa simti o usoara furnicatura pe zona de aplicatie, ceea ce este perfect normal.

3. Imbiba un prosop in apa calda, stoarce-l bine, apoi indeparteaza prin frecare pasta de pe fata folosind miscari circulare usoare. La final clateste-te bine cu apa si usuca pielea prin tamponare.

4. Surplusul de amestec poate fi utilizat si a doua zi. Daca se intareste intre timp, adauga putina apa pentru a compensa cantitatea pierduta prin evaporare. De asemenea, poti folosi surplusul pentru exfolierea corporala. Pentru rezultate optime, foloseste masca o data pe saptamana. Merita din plin, rezultatele sunt cu adevarat uimitoare!

sursa: secretele.com

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img